Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:
Říjen 2014

Kontrolou radioaktivity okolí pokračovalo cvičení Temelína

Vzorky vody, půdy, rostlin a vzduchu dnes zkušebně odebírala speciální mobilní monitorovací skupina Jaderné elektrárny Temelín. Z plánované trasy pro odběr vzorků se do Laboratoře radiační kontroly v Českých Budějovicích vrátila krátce před polednem. Vyhodnocením vzorků a předáním výsledků Státnímu úřadu pro jadernou bezpečnost bylo ukončeno dvoudenní cvičení, které v Temelíně probíhalo od středečního rána.

Informace z JE Temelín 208/2014

První i druhý blok jsou v provozu na plánovaném výkonu. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Informace z JE Temelín 207/2014

Informace z JE Temelín 206 / 2014

Říjen 2014

Cvičení v Temelíně prověří monitorovací skupiny

Ukrytí a evakuace personálu, práce havarijního štábu a především činnost mobilních monitorovacích skupin. To jsou hlavní činnosti dvoudenního cvičení, které začne v elektrárně Temelín zítra ráno.

Informace z JE Temelín 205 / 2014

Vstup do Temelína. Pouze střízlivý

Klasické dechové zkoušky na alkohol rozšířila elektrárna Temelín o kontroly zaměřené na další návykové látky. Při testech na drogy používá temelínská ostraha stejné metody jako Policie ČR.

Říjen 2014

JE Dukovany je podle mezinárodních expertů dobře provozována

Uplynulý týden prověřovalo osm odborníků ze čtyř zemí elektrárnu Dukovany. Odborníci, kteří byli vysláni Světovým sdružením provozovatelů jaderných elektráren (WANO), potvrdili, že je elektrárna kvalitně provozovaná. Podle expertů elektrárna dobře pracovala s návrhy, které jí doporučili při poslední návštěvě v září 2012.

Informace z JE Temelín 204 / 2014

Říjen 2014

Poslední test má za sebou nová temelínská turbína

Nová turbína dosahuje výkonu 1078 MWe. Její chvění na ložiskách se pohybuje v rámci limitních hodnot. Takové jsou hlavní závěry poslední šestidenní zkoušky, která udělala tečku za testováním nové turbíny při provozu bloku.

Předchozí