Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:

Informace z JE Temelín 184/2014

První i druhý blok jsou v provozu na plánovaném výkonu. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Informace z JE Temelín 183 / 2014

Září 2014

Českobudějovický student uspěl na mezinárodní fyzikální olympiádě

Absolvent Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích Jiří Guth Jarkovský úspěšně reprezentoval Českou republiku na 45. Mezinárodní fyzikální olympiádě v kazašské Astaně. V konkurenci téměř čtyř stovek středoškoláků z celého světa obsadil 125. místo. Díky systému hodnocení si z olympiády odvezl stříbrnou medaili. V týmech pak Češi mezi 83 státy obsadili 35. příčku.

Září 2014

Komunitní léčebna pro drogově závislé přesídlila do nového

Dnes zahájila nezisková organizace SANANIM provoz Terapeutické komunity Němčice pro drogově závislé v novém sídle v Heřmani u Písku. Komunita sídlila 22 let v pronajatém objektu, kde jí ale skončila nájemní smlouva. Zrekonstruovaný statek s dostatečnou ubytovací kapacitou, autokempem a zemědělskými pozemky umožní komunitě kromě léčby klientů také rozjezd vlastního sociálního podnikání, a pomůže tak zajistit dlouhodobou udržitelnost poskytovaných služeb. Na nákup nemovitosti přispěla sdružení Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

Informace z JE Temelín 182 / 2014

Informace z JE Temelín 181/2014

Rekord temelínské prádelny

Rekordních 35 tun oblečení vyprala během prázdninových měsíců prádelna elektrárny Temelín.

Informace z JE Temelín 180 / 2014

Základka v Záhoří je bezbariérová a drží palce Ježkovi

Základní škola a Mateřská škola v Záhoří jsou od nového školního roku bez bariér. Schodišťových plošin se škola dočkala díky doporučení šestinásobného paralympijského vítěze Jiřího Ježka, který ji v grantovém řízení Oranžové schody Nadace ČEZ doporučil ještě před svým těžkým pádem na mistrovství světa.

Září 2014

Letní univerzita končí, ale získané znalosti a osobní zkušenosti zůstávají

Ani vydatný déšť za okny, který doprovázel závěr 6. ročníku Letní univerzity v Jaderné elektrárně Dukovany, nesmyl radost a úsměvy studentů nad výsledky a vyhodnocením čtrnáctidenního úsilí, kterého se účastnilo 32 studentů z pěti škol z celé České republiky.

Předchozí