Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:

Informace z JE Dukovany 24/11/2014

PROVOZ ELEKTRÁRNY: od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 381 362 814 MWh. Bloky 1, 2, 3 a 4 jsou provozovány na výkonu. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků.

Informace z JE Temelín 227 / 2014

První blok je v provozu na plánovaném výkonu. Na druhém bloku probíhá jeho spouštění. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků. Všechny odstávkové práce byly ukončeny a dnes odpoledne obnoví druhý blok výrobu elektřiny. Vedle opravy měření u jedné ze dvou elektronapáječek byla provedena i preventivní oprava štítu, který je součástí systému chlazení generátoru. Tato práce vyplynula v průběhu odstávky z dalších kontrol zařízení v nejaderné části bloku. Výkon reaktoru je aktuálně (v 10:15 hodin) dvacet procent a postupně se zvyšuje. Při dosažení 50 procent začne blok opět vyrábět elektřinu.

Informace z JE Dukovany 20/11/2014

PROVOZ ELEKTRÁRNY: od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 381 177 255 MWh. Bloky 1, 2, 3 jsou provozovány na výkonu. 4 blok: probíhá zvyšování výkonu bloku po opravě netěsnosti potrubí. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků.

Informace z JE Temelín 226 / 2014

První blok je v provozu na plánovaném výkonu. Na druhém bloku probíhá odstávka pro opravu jedné ze dvou elektronapáječek. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Listopad 2014

Rekordní počet kol přepravily cyklobusy do Temelína

Do práce autobusem a zpět domů na kole. Třetí rokem měli možnost se takto pohybovat zaměstnanci elektrárny Temelín. „Temelínské“ cyklobusy provozované společností Jihotrans přepravily od dubna do října celkem 846 jízdních kol. Za necelé tři sezóny bylo do držáků umístěno 1.790 kol.

Reaktory 3. a 4. bloku Jaderné elektrárny Dukovany opět najíždějí na výkon

Po ukončení opravy netěsného potrubí jednoho ze tří systémů technické vody důležité započalo najetí 3. výrobního bloku a přípravy k opětovnému najetí 4. výrobního bloku na výkon.

Informace z JE Temelín 225 / 2014

Informace z JE Dukovany 18/11/2014

PROVOZ ELEKTRÁRNY: od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 381 117 990 MWh. Bloky 1 a 2 jsou provozovány na výkonu. 3 a 4 blok: probíhá náběh bloků po opravě netěsnosti potrubí. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků.

Informace z JE Temelín 224 / 2014

Listopad 2014

Po Fukušimě se zvýšil počet prověrek jaderných elektráren. Do kontrolních týmů se dostávají i odborníci z Temelína

Téměř stovku mezinárodních misí ročně vyšle Světové sdružení provozovatelů jaderných elektráren (WANO) na jaderné elektrárny po celém světě. Je to o třetinu více než před havárií japonské elektrárny Fukušima. Od letošního roku prověrky navíc probíhají i v nové podobě. Ta bude mít premiéru v jihočeském Temelíně příští rok.

Předchozí