Aktuální témata

Nachytřete se v miniencyklopediích!

Stahujte si miniencyklopedií na vybraná energetická, jaderná a fyzikální témata. ČEZ je jeden z prvních, kdo nabízí učební materiály vhodné pro tablety a další moderní elektronické nosiče nově využívané ve školách.

Projděte se našimi elektrárnami!

Cestu k nejzajímavějším nebo běžně nepřístupným partiím elektráren nabízejí nově spouštěné virtuální prohlídky provozů Skupiny ČEZ. Od 13. ledna do konce února se návštěvníkům postupně otevře 7 elektráren s celkem 105 zastaveními. V případě Temelína jde o světovou premiéru podobného řešení v rámci více než 430 reaktorů jaderných elektráren provozovaných ve světě.

Katedrálu sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě rozzáří nové osvětlení

V těchto dnech finišují práce na modernizaci osvětlení interiéru impozantního prostoru Chrámu svatého Víta na Pražském hradě. Tu pravou vánoční atmosféru a adventní koncerty si návštěvníci katedrály vychutnají v novém poprvé již dva dny před Vánoci. Nové vnitřní osvětlení katedrály bylo realizováno díky podpoře od Skupiny ČEZ.

"Bublinová" road show - Mobil od ČEZ

Road show v překonávání světového rekordu v počtu lidí telefonujících v mýdlové bublině úspěšně cestuje po českých a moravských městech.

Spoty k nové image kampani

V pondělí 30. září odstartovala nová image kampaň Skupiny ČEZ. Jejím hlavním cílem je ukázat, že zákazník je pro nás vždy na prvním místě, a že jen díky společné energii mohou vznikat úžasné věci.

Skupina ČEZ představuje novou distribuční sazbu pro dobíjení elektromobilů

Od 1. července Skupina ČEZ nabídne novou distribuční sazbu pro majitele elektromobilů. Využívat ji mohou domácnosti, podnikatelé a menší firmy, které vlastní či dlouhodobě aktivně používají vůz s elektrickým pohonem. K distribuční sazbě nabízí ČEZ Prodej výhodnou cenu silové elektřiny v rámci produktové řady eTarif FIX. V následujícím období se pak předpokládá rozvoj služeb určených právě elektromobilistům. Nový produkt s navazujícími službami je součástí strategie projektu Elektromobilita ČEZ, který je průkopníkem rozvoje tohoto ekologického způsobu dopravy v České republice.

ČEZ rozšíří pomoc svým zákazníkům postiženým povodněmi

Skupina ČEZ rozšíří pomoc pro svoje zákazníky postižené povodněmi. V případě zatopení obytných prostor či provozovny v rozmezí 10 – 50 cm bude povodní postiženým zákazníkům ČEZ Prodej odpuštěna 1 měsíční zálohová platba. Pokud došlo k zatopení nad 50 cm, budou zálohy za energie odpuštěny po dobu 3 měsíců. Úleva se týká odběratelů z nízkého napětí, tedy domácností či malých podnikatelů, a vztahuje se pouze na zatopení obytných prostor či provozovny. Nabídka pomoci je platná od 17. června 2013.

Obě české jaderné elektrárny se průběžně modernizují

Jaderné elektrárny v České republice se stabilně udržují mezi nejspolehlivějšími provozy na světě. Trvalá bezpečnost a výkonnost si ale vyžaduje průběžné investice. Je tomu tak u všech elektráren ne světě. Za dobu provozu obou elektráren společnost ČEZ vložila do modernizace elektráren Dukovany a Temelín téměř 30 miliard korun. Díky tomu byly provedeny stovky větších i menších vylepšení.

Premiér Nečas v Temelíně potvrdil podporu vlády dostavbě elektrárny

Premiér Petr Nečas při své páteční návštěvě Jaderné elektrárny Temelín potvrdil, že vláda České republiky plně podporuje dostavbu dalších dvou bloků jihočeské elektrárny a podpora jaderných zdrojů zůstává její politickou prioritou v oblasti energetiky.

Obežné kolo na Kamýku spatřilo světlo světa

V rámci probíhající generální opravy soustrojí TG1 vodní elektrárny Kamýk došlo k raritní operaci - vytažení oběžného kola. Pokochejte se fotogalerií!

Předchozí