Aktuální témata

Navštivte naše elektrárny - díky virtuálním prohlídkám!

Cestu k nejzajímavějším nebo běžně nepřístupným partiím elektráren nabízí pokračování úspěšných virtuálních prohlídek provozů Skupiny ČEZ. Návštěvníkům se postupně otevře dalších 5 lokalit – vodní elektrárna Orlík, vodní elektrárna Střekov, přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, smart region Vrchlabí a jaderná elektrárna Dukovany.

Přečtěte si aktuality z evropské energetiky v bulletinu Energetika v EU

Generální ředitel Skupiny ČEZ Daniel Beneš Manažerem roku

Hlavní cenu v nejprestižnější soutěži českých manažerských osobností Manažer roku 2014 získal Daniel Beneš, generální ředitel a předseda představenstva energetické Skupiny ČEZ. Cenu převzal na dnešním slavnostním vyhlášení v pražském paláci Žofín, které proběhlo v rámci Dne úspěšných manažerů a firem, jenž připadá právě na 23. dubna.

Iniciativa Magritte vyzývá k další diskuzi o evropské energetické politice

Představitelé iniciativy sdružující nejvýznamnější evropské energetiky přišli s další výzvou, kterou dnes přednesli na konferenci v Evropském parlamentu.

ČEZ vyměnil na den oranžovou za modrou. Podpořil lidi s poruchami autistického spektra

Skupina ČEZ se připojila k celorepublikové kampani „Česko svítí modře“ s cílem zvýšit povědomí o problematice autismu. V noci z 2. na 3. dubna proto modré světlo ozářilo elektrárenské budovy v sedmi krajích České republiky. Podporu a solidaritu modrým nasvícením, jehož barva symbolizuje komunikaci - nezbytnou, avšak problematickou oblast pro osoby s autismem, vyjádřily budovy a elektrárny Skupiny ČEZ v Děčíně, Hradci Králové, Dukovanech, Temelíně, Praze, Plzni nebo Ostravě.

Otestuje si, zda doma neplýtváte energiemi, na www.energetickytest.cz a ušetřete!

Přečtěte si nové vydání bulletinu Energetika v EU

Policie cvičila ochranu Temelína

Maskovaní policisté, střelba nebo dýmovnice. Tak vypadala jedna z ukázek pracovního setkání, které dnes proběhlo v Jaderné elektrárně Temelín. Představitelé Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, Integrovaného záchranného systému, krajské správy, samosprávy a Jaderné elektrárny Temelín probírali poučení z událostí JE Fukušima. Nechyběl ani zástupce Evropské komise. Dynamickou tečku za setkáním udělala Policie ČR. Poprvé za přítomnosti médií předvedla zadržení osob, které neoprávněně pronikly do areálu největší české elektrárny.

Paroplynová elektrárna Egemer v ostrém provozu

Skupina ČEZ spolu s partnerem, tureckou společností Akkök, převzali od dodavatele nově vystavěnou paroplynovou elektrárnu Egemer na jihovýchodě země a zahájili tak přímý provoz.

Noční Orlík letos naposledy otevírá své brány!

Nepropásněte dobrodružnou noční exkurzi do nitra vodní elektrárny Orlík. Koná se v sobotu dne 23. 8. 2014 od 21:00.

Předchozí