Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:

Informace z JE Dukovany 29/05/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 2, 3 jsou provozovány na 100% výkonu. Blok č. 4 je v plánované odstávce. Blok č. 1 - probíhá náběh bloku po odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 411 562 407 MWh.

Květen 2017

ODMATUROVÁNO, ALESPON Z JADERNÉ MATURITY!

V pátek 26.5. byly ukončeny poslední letošní jaderné maturity, které studenti středních škol, mohli absolvovat v Jaderné elektrárně Dukovany. Jak je vysoká chladící věž jaderné elektrárny? Jak se „vypne“ reaktor? Co se děje s použitým jaderným palivem? Na tyto a mnoho dalších otázek našlo odpověď 34 studentek a studentů, kteří se zúčastnili II. běhu jaderné maturity ve dnech 24. - 26. května. Třídenní odborná stáž byla zakončená závěrečným testem. Závěrečnou prezentaci přednesla předsedkyně SÚJB Dana Drábová, která na závěr ocenila tři nejlepší studenty za jejich znalostní výkon.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 102 / 2017

První blok je v provozu na plánovaném výkonu. Na druhém bloku probíhá plánovaná odstávka spojená s výměnou paliva v reaktoru. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Květen 2017

Dukovanští posnídali a zároveň pomohli dobré věci. Za snídaně utratili více než dvacet tisíc korun.

Pracovníci elektrárny Dukovany měli ráno 25. května více důvodů k radosti. Úspěšné najetí bloku doprovodila snídaně pro dobrou věc. Zakoupením vyhlášeného žitného chleba, výborných domácích zákusků a lahodné kávy pomohli chráněnému pracovišti Vrátka z Třebíče.

Informace z JE Dukovany 26/05/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 2, 3 jsou provozovány na 100% výkonu. Blok č. 4 je v plánované odstávce. Blok č. 1 - probíhá náběh bloku po odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 411 459 000 MWh.

Květen 2017

Obě turbíny 1. reaktorového bloku Jaderné elektrárny Dukovany vyrábí elektrickou energii

Dnes od 1:25 hod opět vyrábí a do sítě dodává generátor první parní turbíny. Druhý generátor byl k energetické síti připojen přesně v 9 hodin. Po 124,1 dnech tak skončila plánovaná odstávka bloku. Výkon bloku je v současné době 40 % a energetici právě provádí závěrečné testy a kontroly. Dosažení 98% výkonu očekáváme dnes v noci a plného výkonu do konce týdne. Elektrárna tak bude do sítě dodávat celkem 1500 MW. V plánované odstávce je blok č. 4 z důvodu výměny paliva a přípravy bloku k žádosti o povolení dalšího dlouhodobého provozu.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 101 / 2017

Informace z JE Dukovany 25/05/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 2, 3 jsou provozovány na 100% výkonu. Blok č. 4 je v plánované odstávce. Blok č. 1 - probíhá náběh bloku po odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 411 431 466 MWh.

V DUKOVANECH SE 34 STUDENTŮ PŘIPRAVUJE NA ZKOUŠKU Z JADERNÉ MATURITY

Dnes zahájilo své třídenní jaderné studium 34 studentek a studentů v Jaderné elektrárně Dukovany.

Květen 2017

První dukovanský blok začne už dnes večer opět dodávat elektřinu

Už na dnešní večer plánují energetici ukončení plánované odstávky a obnovení výroby elektrické energie z 1. reaktorového bloku Jaderné elektrárny Dukovany. V pondělí byla v reaktoru po 122 dnech obnovena řízená štěpná řetězová reakce, které předcházelo několikadenní ověřování a testování zařízení. Připojení prvního generátoru je plánováno na dnešní večer. Během noci bude připojeno druhé turbosoustrojí a plného výkonu 500 MW dosáhne blok do konce týdne.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 100 / 2017

Květen 2017

Do svatebních šatů se bez ostychu oblékly modelky s hendikepem

Již čtvrtý rok propojuje zámecký svatební veletrh v Náměšti nad Oslavou svět hendikepovaných se světem zdravých a krásných. Myšlenka Hanky Nejedlé, ředitelky třebíčského sdružení Míša & Míša, dát příležitost zapojit se i osobám s hendikepem, se setkává s čím dál větším zájmem. Navíc se s veletrhem každoročně pojí i opravdová svatba, která je sponzorsky nabízena fyzicky znevýhodněným osobám. Také uživatelé mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem přispěli na tento zajímavý projekt částkou 20 tisíc korun.

Květen 2017

Návštěvníci Světového poháru v Novém Městě na Moravě vyšlapali pro potřebné více než 100 tisíc korun

Světový pohár horských kol cross country v Novém Městě na Moravě se každoročně těší velkému zájmu účastníků i diváků. Přestože výsledky českých bikerů nedopadly dle očekávání, podařilo se cyklopohybem na oranžových kolech Nadace ČEZ pomoci dobré věci. Pro onkologicky nemocné děti a imobilní klienty žďárské charity bylo vysportováno 101 880 korun.

Informace z JE Dukovany 24/05/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 2, 3 jsou provozovány na 100% výkonu. Blok č. 4 je v plánované odstávce. Blok č. 1 - probíhá náběh bloku po odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 411 407 757 MWh.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 99 / 2017

Předchozí   1 2  ... 98  99  100