Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:
Únor 2017

Noční vítr škody v Temelíně nezpůsobil

Přesně 86 kilometrů za hodinu naměřili u Temelína meteorologové ČHMÚ nejvyšší rychlost větru dnes v noci. Na rozdíl od loňského července, kdy vichřice polámala několik stromů v parku u Infocentra, noční vítr žádné škody společnosti ČEZ v Temelíně nezpůsobil.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 40 / 2017

První blok i druhý blok jsou v provozu na plánovaném výkonu. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Únor 2017

O příspěvek na odstranění bariér a osvětlení přechodů je možno žádat Nadaci ČEZ už jen několik dní. Termín vyprší 28. února

Už jen několik dní mohou obce, města a školy žádat Nadaci ČEZ o příspěvek na bezbariérové školy a bezpečné osvětlení přechodů pro chodce. Žádosti je třeba podat do konce února.

Informace z JE Dukovany 23/02/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 3 a 4 jsou provozovány na 100% výkonu, blok č. 1 a 2 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 408 700 332 MWh.

Únor 2017

ČEZ zlepšuje zázemí dodavatelů Temelína. Chce od nich ale lepší výkon

Přísnější požadavky, ale i lepší zázemí. Na jedné straně ČEZ v Temelíně zpřísňuje kontroly dodavatelů, na druhé provádí stavební úpravy budov, ve kterých dodavatelé pracují. Například garáže pod dílnami dostaly loni novou střechu a rekonstrukcí prošly i vnitřní prostory haly pro obráběcí práce. Nedávno energetici otevřeli nový jídelní kout.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 38 / 2017

INFORMACE Z JE TEMELÍN 37 / 2017

V Temelíně ověřovali „brzdy“ jaderného reaktoru

Důležitou zkoušku provedli dnes v noci operátoři na druhém bloku. Ověřovali funkčnost všech 61 regulačních tyčí (klastrů). Zkouška trvala 1,5 hodiny a potvrdila dobrý stav klíčových bezpečnostních prvků.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 36 / 2017

INFORMACE Z JE TEMELÍN 35 / 2017

Informace z JE Dukovany 17/02/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 3 a 4 jsou provozovány na 100% výkonu, blok č. 1 a 2 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 408 556 204 MWh.

Únor 2017

Jihočech bude reprezentovat ČR na světovém finále fyzikální olympiády

Mladý student z Třeboně bude ČR reprezentovat v indonéské Yogyakartě. Nominaci Ondřeji Knoppovi zajistilo třetí místo v celostátním kole Fyzikální olympiády, které minulý týden proběhlo v Rumburku v Ústeckém kraji. Jihočech, který aktuálně navštěvuje pražské Gymnázia Christiana Dopplera, se dokázal prosadit v konkurenci 51 středoškoláků.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 33 / 2017

Informace z JE Dukovany 15/02/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 3 a 4 jsou provozovány na 100% výkonu, blok č. 1 a 2 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 408 508 101 MWh.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 32 / 2017

Předchozí   1 2  ... 98  99  100