Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:

V Temelíně dokončili důležitou modernizaci

Důležitou modernizaci dokončili technici v Jaderné elektrárně Temelín. Zvýšili bezpečnost zařízení, které reguluje tlak v reaktoru a celém jaderném okruhu. Práce trvaly dva měsíce a stejná úprava proběhne příští rok na prvním bloku. Za oba bloky vyjde modernizace na 80 miliónů korun.

Červenec 2017

Skutečné prázdniny začaly v sobotu v Náměšti. Návštěvníci Folkových prázdnin pomáhali pohybem dobré věci

Skutečné prázdniny začaly o víkendu v Náměšti. Prostory renesančního zámku a města Náměšť budou celý týden okupovat příznivci mezinárodního hudebního festivalu, který již 32 let nese název Folkové prázdniny a který společnost ČEZ dlouhodobě podporuje. Vedle poslechu toho nejzajímavějšího z oblasti world music, moderního jazzu a folku české i zahraniční produkce a účasti na výtvarných či textových dílnách měli návštěvníci možnost o víkendu pomoci svým vlastním pohybem dobré věci. Šlápnutím do pedálů speciálních kol Nadace ČEZ pomohli náměšťskému zámku a Nadačnímu fondu Dobrodění. Svoji energii proměnili ve finanční částku ve výši 100 909 korun.

Informace z JE Dukovany 25/07/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1, 2 jsou provozovány na 100% výkonu. Bloky č. 3, 4 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 413 440 812 MWh.

Temelín se otevře veřejnosti

Už v sobotu 29. července dostanou lidé možnost podívat se „pod pokličku“ největší české elektrárny. Na prohlídku areálu Jaderné elektrárny Temelín je vyčleněno necelých 900 míst. Den otevřených dveří doplní i program na Infocentru a show Jižní Čechy pohodové.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 141 / 2017

První blok je v provozu na plánovaném výkonu. Na druhém bloku probíhá plánovaná odstávka spojená s výměnou paliva v reaktoru. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Informace z JE Dukovany 24/07/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1, 2 jsou provozovány na 100% výkonu. Bloky č. 3, 4 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 413 417 359 MWh.

Informace z JE Dukovany 21/07/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1, 2 jsou provozovány na 100% výkonu. Bloky č. 3, 4 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 413 347 828 MWh.

Informace z JE Dukovany 20/07/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1, 2 jsou provozovány na 100% výkonu. Bloky č. 3, 4 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 413 324 687 MWh.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 138 / 2017

Informace z JE Dukovany 19/07/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1, 2 jsou provozovány na 100% výkonu. Bloky č. 3, 4 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 413 301 485 MWh.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 137 / 2017

Informace z JE Dukovany 18/07/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1, 2 jsou provozovány na 100% výkonu. Bloky č. 3, 4 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 413 278 232 MWh.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 136 / 2017

Informace z JE Dukovany 17/07/2017

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1, 2 jsou provozovány na 100% výkonu. Bloky č. 3, 4 jsou v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 413 254 810 MWh.

Červenec 2017

V Dukovanech začíná poslední odstávka letošního roku. Během ní budou dokončeny kontroly k zajištění dalšího provozu pro dva zbývající bloky elektrárny

Dnes ve 12 hodin začalo plánované snižování výkonu 3. reaktorového bloku Jaderné elektrárny Dukovany. Důvodem je zahájení plánované odstávky v délce 107 dnů, během kterých energetici v reaktoru vymění pětinu paliva za čerstvé, zrealizují 68 významných technických akcí a provedou rozsáhlé kontroly zařízení pro získání aktuálních podkladů k dalšímu provoz bloku. V provozu tak budou do konce prázdnin, z důvodu modernizace druhé centrální čerpací stanice, dva ze čtyř dukovanských bloků. Dodávek elektrické energie pro spotřebitele se omezení výroby nijak nedotkne. ČEZ výrobu pokryje z ostatních zdrojů.

Předchozí   1 2  ... 98  99  100