Multimedia str. 1

Elektrárny

Elektrárna Prunéřov I patří historii, její lokalita ovšem daleké energetické budoucnosti

ČEZ nadále pokračuje v naplňování své strategie, tedy k postupnému přechodu k nízkoemisní až bezemisní výrobě elektřiny – postavené na obnovitelných zdrojích a jaderné energetice, doplněné paroplynovými zdroji pro potřeby teplárenství. Po třiapadesáti letech provozu končí v těchto dnech elektrárny Prunéřov I. s aktuálním výkonem 440 MW.

5. 6. 2020

Elektrárna Mělník otevřela své brány

Den otevřených dveří Elektrárny Mělník se opravdu vydařil. Tři výrobní provozy Elektrárny Mělník, kterou v rámci Skupiny ČEZ provozuje společnost Energotrans, a. s., si během soboty 8. září prohlédlo 847 osob. K vidění byla nejen veškerá technologie vyrábějící tepelnou či elektrickou energii, ale i technika profesionálních podnikových hasičů. Den otevřených dveří byl doplněný o kreativní dílničky a zábavu pro děti, vystoupení hudebních skupin Klasickej postup a Baťa & Kalábůť něžný beat a také Oranžové kolo Nadace ČEZ. Během 105 minutových jízd na čtyřech rotopedech se přitom podařilo 420 šlapajícím „vyjet“ celkem 104 946 korun.

10. 9. 2018

Elektrárny

Nahlédněte za kulisy elektráren díky 3D modelům!

Energetiku a fyziku podanou srozumitelně pro nejrůznější věkové skupiny přináší oblíbená multimediální aplikace www.svetenergie.cz z portfolia Vzdělávacího programu ČEZ už více než rok.

14. 6. 2018

Elektrárny

Na tušimickém brownfieldu vyroste moderní datové centrum

V Tušimicích startuje výstavba centralizovaného datového úložiště pro Skupinu ČEZ, které nahradí stávající firemní datová centra. Projekt za 450 milionů korun by měl začít naostro fungovat na jaře 2019.

14. 7. 2017