Multimedia str. 1

Produkty a služby
Ekonomické a finanční zprávy

ČEZ chce být uhlíkově neutrální do roku 2040

Ministerstvo životního prostředí a Skupina ČEZ uzavřely Memorandum o spolupráci v ochraně klimatu, energetiky a některých souvisejících oblastech. Obě strany budou spolupracovat na komplexní dekarbonizaci všech segmentů české ekonomiky. ČEZ se zároveň zavazuje urychlit dosažení uhlíkové neutrality svých provozů o 10 let. Závazek přijatý v rámci Pařížské dohody původně přepokládal tento milník až v roce 2050.

19. 7. 2022

Zahraniční aktivity

Paroplynová elektrárna Egemer v ostrém provozu

Skupina ČEZ spolu s partnerem, tureckou společností Akkök, převzali od dodavatele nově vystavěnou paroplynovou elektrárnu Egemer na jihovýchodě země a zahájili tak přímý provoz.

8. 9. 2014

Zahraniční aktivity

Zmodernizovali jsme vodní zdroje v Rumunsku

Téměř dva roky trvající rozsáhlá modernizace soustavy vodních elektráren Resita na řece Barzava Superioara dospěla k úspěšnému závěru. Čtyři vodní elektrárny nyní mohou díky investici 30 milionů eur vyrábět o 20 % účinněji – ze stejného množství vody tedy vyrobí o pětinu více elektřiny.

10. 12. 2013

Zahraniční aktivity

ČEZ nesouhlasí se zahájením řízení o odebrání licence v Bulharsku

Pro odebrání licence distribuční společnosti ČEZ Razpredelenie a prodejní společnosti ČEZ Elektro totiž neexistuje žádný důvod. ČEZ trvá na tom, že důsledně plní veškeré povinnosti, které jí ukládají tamní zákony a normy.

20. 2. 2013