Počasí se umoudřilo, na svah vyrazí i handicapovaní lyžaři

Letošní počasí dlouhou dobu neodpovídalo zimním povětrnostním zvyklostem, ale nakonec se přeci jen umoudřilo, takže do ski areálu na Pomezních boudách mohou o víkendu 17. až 19. ledna vyrazit za sněhem i tělesně hendikepovaní lyžaři. Ti s napětím sledovali, zda nakonec kvůli nedostatku sněhu nebude odložena jejich plánovaná zimní akce, během níž se mají s paralympijským cyklistou Jiřím Ježkem a „jednonohým“ rockerem Lou Fanánkem Hagenem učit lyžovat na monoski.

Podporovat amatérské lyžaře na monoski se Nadace ČEZ rozhodla na podnět paralympionika Jiřího Ježeka, který v nadaci působí jako patron pro oblast sportu a podpory handicapovaných. „Na akci se moc těším. Vždy mi to dodá novou energii, když vidím ostatní lidi s tělesným handicapem, jak si umějí lyžování na monoski opravdu užít. Mě i je to opravdu baví, proto jsem byl rád, že se nakonec ty obavy z odložení akce kvůli nedostatku sněhu rozplynuly,“ pochvaluje si Jiří Ježek. Lyžování s Nadací ČEZ odstartuje cca v 11 hodin v areálu Pomezky v Horní Malé Úpě. http://www.skimu.cz/lyzarske-stredisko.

Organizátorem akce je občanské sdružení Skibeck, které pořádá pro zdravé i handicapované občany rozmanité sportovní aktivity, které pomáhají k návratu do běžného života i  k jeho zkvalitnění.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Kontakty:

Skupina ČEZ                                      Nadace ČEZ                                      Skibeck

Šárka Beránková                                Ondřej Šuch                                       Ivo Beck

Tel: 602 415 282                                Tel: 725 628 760                                 Tel: 603 413 357

sarka.berankova {zavináč} cez {tečka} cz                   ondrej.such {zavináč} cez {tečka} cz                         skibeck {zavináč} skibeck {tečka} cz

Šárka Beránková, tisková mluvčí pro region východní Čechy

Leden 2014