ČEZ ještě transparentnější

Společnost ČEZ od 12. února reportuje své burzovní komoditní a mimoburzovní komoditní, úrokové a měnové derivátové transakce do registru obchodních údajů.

Požadované údaje bude společnost ČEZ  denně reportovat do registru obchodních údajů REGIS-TR. Tím plní požadavky na transakční reporting plynoucí z nařízení EU č.648/2012 o OTC derivátech, ústředních protistranách a registrech obchodních údajů  (EMIR) pro nefinanční protistrany. Zveřejňování transakcí dle nařízení EMIR je dalším krokem k vyšší transparentnosti evropských trhů. Již dříve společnost ČEZ aktivně přistoupila k plnění podmínek nařízení REMIT a od konce roku 2011 zveřejňuje také údaje o výrobě a disponibilitě svých výrobních zdrojů na webových stránkách. 16. srpna 2012 ČEZ vstoupil i na německou energetickou burzu EEX, kde tyto informace zveřejňuje v rámci Transparency platformy. Další kroky očekává společnost ČEZ ke konci roku 2014, kdy se předpokládá zahájení reportování transakcí uzavíraných na velkoobchodních trzích s energií dle nařízení REMIT.

Barbora Půlpánová, mluvčí ČEZ

Únor 2014