Také ostravští zaměstnanci ČEZ provětrali šatníky pro dobrou věc

Sortiment dobročinných bazarů a obchodů neziskových organizací doplnili zaměstnanci Skupiny ČEZ během dvoudenní charitativní sbírky Průvan v šatníku. Zaměstnanci napříč republikou darovali šatstvo a obuv celkem pro dvanáct neziskových organizací. Jen Ostravě se vybralo přes 290 kg oděvů, obuvi a módních doplňků pro dobročinný Second Hand Moment.

Vestibul Domu energetiky v Ostravě zaplnily během 5. a 6. září pytle plné šatstva, obuvi a módních doplňků vyřazených z šatníků zaměstnanců. Darované věci budou dále prodány v charitativních obchodech Moment a výtěžek z prodeje bude věnován neziskovým organizacím Mobilní hospic Ondrášek, Stacionář Žebřík, Kola pro Afriku a Save Elephants.

Jedna taška darovaných pěkných věcí znamená pro partnerské neziskové organizace, které Moment podporuje, například tyto možnosti:

Pro Mobilní hospic Ondrášek je to hodina a půl života doma pro nevyléčitelně nemocné dospělé nebo děti, pod zdravotnickým dohledem (www.mhondrasek.cz).
Pro Stacionář Žebřík to je hodina muzikoterapie nebo canisterapie pro handicapované klienty denního stacionáře (www.zebrik-ops.cz).

Pro Kola pro Afriku jsou to náklady na transport jednoho kola do Afriky, které umožní pravidelnou školní docházku jednomu dítěti na několik let (www.kolaproafriku.cz).
A pro organizaci Save Elephants je to krmení na jeden den pro celý psí tým v Kongu, který je speciálně vycvičen na odhalování pytláků slonoviny (www.save-elephants.org).

Charitativní sbírka s názvem Průvan v šatníku se uskutečnila celkem v sedmi lokalitách v rámci celé České republice. Ke sbírce se připojilo i Call centrum ČEZ Distribuce v Zábřehu, kde se sbíralo oblečení a hračky pro Charitu Zábřeh. Darované kabelky poputují na dobročinný Kabelkový veletrh, který se 4. října 2017 uskuteční v divadle Šumperk.

„Provětrat šatník a nepotřebné kousky věnovat neziskovým organizacím považuji za ten nejjednodušší způsob pomoci, ke které se může přidat každý z nás. Osobně ale všem doporučuji alespoň jednu návštěvu obchůdku či bazaru zmíněných organizací. Nejen, že zde můžete objevit zcela originální a cenné kousky do vašeho šatníku, ale zároveň nákupem přispějete na dobrou věc. Navíc můžete vykouzlit úsměv ve tváři lidí, kteří v dobročinných obchodech prodávají a mají svou práci opravdu rádi“, uvedla členka představenstva Skupiny ČEZ Michaela Chaloupková.

Marie Pásková, mluvčí Skupiny ČEZ

Září 2017