ČEZ Teplárenská instaluje v Trutnově knihobudky

Trutnov 16. května 2019 – Bývalé odvětrávací domky, které byly součástí centrálního zásobování teplem úplně změnily svou identitu. Společnost ČEZ Teplárenská se rozhodla pro změnu a z domků se po nutných stavebních úpravách vyklubaly krásné moderní knihobudky.

Zpříjemnit obyvatelům Trutnova volný čas nebo čas, kdy čekají na svůj spoj, mají nově přebudované knihobudky. Ve dvou lokalitách – u autobusového nádraží a za Kauflandem na Zelené louce si tak mohou lidé půjčit knížku.

„Společnost ČEZ Teplárenská obyvatelům Trutnova dodává nejenom teplo, ale nově pro ně zřídila knihovničky, kde si mohou zdarma půjčit knihu nebo naopak knihu do knihobudky věnovat. Chceme být dobrým sousedem, a proto podporujeme projekty, které zpříjemní bydlení a pomohou dobré věci,“ říká Jan Nechvátal předseda představenstva a generální ředitel ČEZ  Teplárenská, a.s.

Co je knihobudka a jak funguje?

Přečetli jste knížku a je Vám líto ji vyhodit nebo víte, že už ji nebudete číst? Přineste ji do knihobudky, někdo jiný Vám poděkuje. Můžete si ji vyměnit za jinou nebo ji tam prostě jen nechat a udělat radost někomu jinému. Naše knihobudky slouží k bezplatné výměně či půjčování knih. Můžete věnovat pohádky, romány, životopisy, encyklopedie a další žánry či časopisy.

Pravidla:

Použití je zdarma.
Evidence ani registrace není potřeba.

Knížku si můžete půjčit, vzít, vyměnit nebo darovat.

Knížky můžete vracet nebo přemisťovat.

TAK NEVÁHEJTE, NAVŠTIVTE JEDNU Z NAŠICH KNIHOBUDEK VE VAŠEM OKOLÍ A ZPŘÍJEMNĚTE SI ČAS KNIHOU.

ČEZ Teplárenská, a.s., provozní jednotka Poříčí zastřešuje ve východních Čechách dodávkami tepla oblast Trutnovska. Tedy Trutnov, Poříčí, Úpici, Radvanice, Mladé Buky, Kalnou Vodu, Svobodu nad Úpou, Lhotu, Bohuslavice, Suchovršice, Janské Lázně, Maršov, Vrchlabí. Kromě odběratelů v podobě různých firem a společností se celkem jedná o 15 600 domácností.

Společnost ČEZ Teplárenská, a.s., v České republice v současné době zásobuje přibližně 7 500 odběrných míst a kromě více než 137 000 domácností jsou odběrateli tepla i nemocnice, úřady, školy a průmyslové podniky. Celková roční dodávka tepla činí okolo 7 000 TJ. Zásobuje teplem zákazníky ve 34 městech v Ústeckém, Karlovarském, Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji, kde také exportuje teplo přes hranice, z Elektrárny Hodonín do slovenského města Holíče.

Více o společnosti na jejích webových stránkáchwww.cezteplarenska.cz.

Šárka Lapáčková Beránková

Květen 2019