9. 10. 2007

Personální změny v ČEZ

Představenstvo energetické společnosti ČEZ na dnešním zasedání vzalo na vědomí záměr pana Jiřího Borovce, místopředsedy představenstva a ředitele divize výroba, odejít k 31. 12. 2007 ze společnosti ČEZ. Odstoupení z funkce místopředsedy představenstva musí na svém zasedání projednat dozorčí rada.

„Jiří Borovec byl pro Skupinu ČEZ velkým přínosem, za jeho působení se podařilo transformovat oblast výroby, nastartovat a reálně začít největší investiční program v České republice, program obnovy výrobních zdrojů ČEZ. I další iniciativy – např. Asset management divize výroba. Úspěšně také pokračuje projekt stabilizace elektrárny Temelín,“ řekl Martin Roman, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ.

„Po pečlivé úvaze jsem se rozhodl hledat další pracovní výzvy a pokračovat v kariéře mimo Skupinu ČEZ. Věřím, že za tři roky působení se mi podařilo naplnit poslání, se kterým jsem do společnosti vstupoval,“ doplnil Jiří Borovec.

V oblasti energetiky pan Jiří Borovec působí od roku 1995. Do ČEZ přišel v říjnu 2004 z pozice předsedy představenstva a generálního ředitele akciové společnosti Škoda JS.