Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:

Informace z JE Temelín 79 / 2014

První blok i druhý blok jsou v provozu na plánovaném výkonu. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Informace z JE Temelín 78 / 2014

Duben 2014

Pod chladicími věžemi zahájily sezónu čtyři tisíce lidí

Nová cyklostezka, dva rekordy, odstavený blok, sto tisíc na charitu, rockový koncert a čtyři tisíce návštěvníků. To byly hlavní momenty ze sobotního otevření cykloturistické sezóny, které vyvrcholilo u Jaderné elektrárny Temelín. Jednu z nejmasovějších sportovních akcí na jihu Čechy nezkazilo ani chladné dopoledne ani vydatná dešťová přeháňka.

Informace z JE Temelín 77 / 2014

Duben 2014

Ochraně jaderných elektráren musíme věnovat pozornost

Nový jihočeský policejní ředitel Miloš Trojánek navštívil Jadernou elektrárnu Temelín. Přijel v doprovodu svého předchůdce Radomíra Heřmana. „Přijel jsem na pozvání ředitele elektrárny a jsem tu dnes podruhé,“ uvedl jihočeský policejní ředitel Miloš Trojánek při příjezdu na Temelín.

Informace z JE Dukovany 17/04/2014

PROVOZ ELEKTRÁRNY: od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 371 827 579 MWh. Výrobní bloky elektrárny 1, 3 a 4 jsou provozovány na výkonu a na 2. bloku probíhá pravidelná odstávka bloku. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků.

Informace z JE Dukovany 18/04/2014

Informace z JE Temelín 76/2014

Duben 2014

Velikonoční trhy měly opět veliký úspěch

Tradiční velikonoční trhy chráněných dílen proběhly před Velikonocemi i v Jaderné elektrárně Dukovany. Zaměstnanci si mohli od zaměstnanců a klientů šesti dílen nakoupit pomlázky, kraslice, keramiku, textilní výrobky, košíky, svíčky, beránky nebo perníčky. Výdělek dílen z prodeje přesáhl 18 tisíc korun.

Dukovany, „Bezpečný podnik“ po šesté

Tým inspektorů z Oblastního inspektorátu práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu potvrdil, že systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Jaderné elektrárny Dukovany je funkční a pravidla bezpečnosti jsou jejími zaměstnanci dodržována. Takový je hlavní závěr několikadenní kontroly Státního úřadu inspekce práce. Jaderná elektrárna je pro další tři roky oprávněna užívat titul Bezpečný podnik.

Předchozí