Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:

Informace z JE Temelín 185 / 2014

První i druhý blok jsou v provozu na plánovaném výkonu. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Září 2014

Noc vědců odhalí tajemství vodních elektráren a informačních center

Jubilejní 10. Noc vědců se uskuteční v pátek 26. září na desítkách atraktivních míst po celé České republice. Skupina ČEZ, která se letos poprvé k této akci připojuje, otevře u této příležitosti vybrané vodní elektrárny a informační centra.

Informace z JE Temelín 184/2014

Informace z JE Temelín 183 / 2014

Září 2014

Českobudějovický student uspěl na mezinárodní fyzikální olympiádě

Absolvent Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích Jiří Guth Jarkovský úspěšně reprezentoval Českou republiku na 45. Mezinárodní fyzikální olympiádě v kazašské Astaně. V konkurenci téměř čtyř stovek středoškoláků z celého světa obsadil 125. místo. Díky systému hodnocení si z olympiády odvezl stříbrnou medaili. V týmech pak Češi mezi 83 státy obsadili 35. příčku.

Září 2014

Komunitní léčebna pro drogově závislé přesídlila do nového

Dnes zahájila nezisková organizace SANANIM provoz Terapeutické komunity Němčice pro drogově závislé v novém sídle v Heřmani u Písku. Komunita sídlila 22 let v pronajatém objektu, kde jí ale skončila nájemní smlouva. Zrekonstruovaný statek s dostatečnou ubytovací kapacitou, autokempem a zemědělskými pozemky umožní komunitě kromě léčby klientů také rozjezd vlastního sociálního podnikání, a pomůže tak zajistit dlouhodobou udržitelnost poskytovaných služeb. Na nákup nemovitosti přispěla sdružení Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

Informace z JE Temelín 182 / 2014

Informace z JE Temelín 181/2014

Rekord temelínské prádelny

Rekordních 35 tun oblečení vyprala během prázdninových měsíců prádelna elektrárny Temelín.

Informace z JE Temelín 180 / 2014

Předchozí