Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:

Informace z JE Temelín 205 / 2014

První i druhý blok jsou v provozu na plánovaném výkonu. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Vstup do Temelína. Pouze střízlivý

Klasické dechové zkoušky na alkohol rozšířila elektrárna Temelín o kontroly zaměřené na další návykové látky. Při testech na drogy používá temelínská ostraha stejné metody jako Policie ČR.

Říjen 2014

JE Dukovany je podle mezinárodních expertů dobře provozována

Uplynulý týden prověřovalo osm odborníků ze čtyř zemí elektrárnu Dukovany. Odborníci, kteří byli vysláni Světovým sdružením provozovatelů jaderných elektráren (WANO), potvrdili, že je elektrárna kvalitně provozovaná. Podle expertů elektrárna dobře pracovala s návrhy, které jí doporučili při poslední návštěvě v září 2012.

Informace z JE Temelín 204 / 2014

Říjen 2014

Poslední test má za sebou nová temelínská turbína

Nová turbína dosahuje výkonu 1078 MWe. Její chvění na ložiskách se pohybuje v rámci limitních hodnot. Takové jsou hlavní závěry poslední šestidenní zkoušky, která udělala tečku za testováním nové turbíny při provozu bloku.

Reaktorovny Jaderné elektrárny Dukovany vydrží

Právě probíhá zodolnění objektů reaktoroven HVB I a HVB II na extrémní vlivy. Jsou to opatření, které vyplynuly z provedených post-fukušimských stresstestů. Jde o rozsáhlejší, technicky i finančně náročnější opatření v rámci zvyšování seismické odolnosti a odolnosti proti extrémním klimatickým vlivům. Náklady na zodolnění obou reaktoroven se pohybují v řádu stovek milionů korun.

Informace z JE Temelín 203 / 2014

Informace z JE Temelín 202 / 2014