ČEZ Energetické služby poskytují elektromontážní práce

2. 3. 2009

Společnost ČEZ Energetické služby od 1. března 2009 poskytuje pro své zákazníky také elektromontážní práce v oblasti obnovy a výstavby distribučních sítí. Tyto činnosti bude zajišťovat nově vzniklý odbor Realizace staveb, především pro zákazníky v regionu severní Moravy, ale nejen tam.

Jak uvedl Michal Rzyman, generální ředitel ČEZ Energetické služby: „Montážní činnosti, které budeme poskytovat, odpovídají standardům požadovaných pro obnovu a výstavbu sítí v České republice. Touto novou službou reagujeme na urgentní požadavky zákazníků Skupiny ČEZ a budeme se hlavně specializovat na elektromontážní práce v rozvodnách.“

Nový odbor Realizace staveb vznikl především ze zkušených pracovníků a kolegů ČEZ Distribučních služeb, který tvoří dva odborné týmy elekromontérů. Schopnost umět realizovat výstavbu zařízení distribuční soustavy a provádět její větší opravy „vlastníma rukama“ je hlavním důvodem, proč odbor vznikl.

„Pro zákazníky mimo Skupinu ČEZ, je tato služba také velmi zajímavá“ doplňuje informaci Daniel Morys, ředitel úseku Obchod, „ protože rozšiřuje naše portfolio odborně technických služeb v oblasti energetiky a jsem přesvědčen, že touto změnou zvýšíme spokojenost našich zákazníků ve Skupině ČEZ i mimo ni.“

Hlavím předmětem podnikání společnosti ČEZ Energetické služby, s.r.o. je být dodavatelem energetických úspor, provozovat energetická hospodářství průmyslových podniků, správa veřejných osvětlení a poskytování komplexního technického servisu v oblasti energetických zařízení a celků.

Mezi největší energetická hospodářství, která jsou ve správě ČEZ Energetických služeb patří EH Vítkovice, EH Mohelnice a EH Colorlak. ČEZ Energetické služby provozují a spravují veřejné osvětlení v cca 180 městech a obcích v ČR. ČEZ Energetické služby, s.r.o. jsou 100% dceřinou společností ČEZ, a.s.