ČEZ Energetické služby spouštějí Geoportál

20. 6. 2016

Zvýšení zákaznického komfortu a větší rychlost při vyřizování žádostí umožní zákazníkům společnosti ČEZ Energetické služby nový samoobslužný internetový vyjadřovací portál – Geoportál, který společnost spustila.

Geoportál umožní zákazníkům snadno a rychle získat především vyjádření k existenci inženýrských sítí energetických zařízení, včetně veřejného osvětlení, vod, plynů, tepla a stlačeného vzduchu,  které jsou v majetku společnosti, vyjádření k projektové dokumentaci a posléze i samotné stavbě.

K zadání požadavku postačí základní kontaktní údaje, specifikace zájmové oblasti a potvrzení souhlasu se zpracováním informací. Vyjádření k existenci sítí v elektronické podobě, zpracované prostřednictvím geoportálu, jsou poskytována zdarma a mají stejnou právní váhu jako vyjádření zaslaná poštou v tištěné podobě.

„Tento on-line nástroj výrazně pomůže zejména projektantům investičních akcí. Základní informace o zahájení zpracování žádosti obdrží zákazník automaticky e-mailem. Velkou výhodou je skutečnost, že v případě neexistence sítí nebo jejich kolize je vyjádření zpracováno a zákazníkovi odesláno do několika minut a zákazník tak má potřebné podklady k dispozici doslova obratem,“ přibližuje výhody nového řešení Jaromír Vítek, vedoucí oddělení Integrované řízení kvality. A dodává: „Za jeden kalendářní rok vydá naše společnost přibližně 550 vyjádření, z čehož je přibližně 60% mimo působnost ČEZ ES (tzn., že zákazníkovi zašleme vyjádření, že nedochází ke kolizi sítí). Nespornou výhodou nového systému je tak rychlost vyřízení žádostí, pohodlný přístup z prostředí internetu, kdy odpadá čas a finance spojené s poštovním vyřízením a fakt, že poskytnutá vyjádření mají právní váhu, a to např. při jednání na úřadech.“

Společnost ČEZ Energetické služby garantuje správnost, aktuálnost a platnost údajů, poskytnutých prostřednictvím tohoto vyjadřovacího portálu. Důležitým předpokladem garance poskytnutých údajů k inženýrským sítím je evidence a průběh našich inženýrských sítí v aktuální podobě v prostředí geografického informačního systému (GIS), které je v naší společnosti aplikováno a vedeno již několik let.