ČEZ ESCO staví Komerční bance zázemí pro elektromobilitu

30. 11. 2018

Dodali a instalovali jsme do poboček banky osmičku dobíjecích wallboxů.

ElektromobilPro Komerční banku není elektromobilita neznámou krajinou, aktuálně má ve svém fleetu sedm elektromobilů.

„Rádi připravíme pro jeden z největších českých peněžních ústavů zázemí nutné k elektrifikaci jejího vozového parku. Je logické, že jako zavedený a největší hráč v tuzemské elektromobilitě předáváme naše zkušenosti zákazníkům a současně i obchodním partnerům, k nimž Komerční banka patří,“ říká Kamil Čermák, předseda představenstva generální ředitel ČEZ ESCO.

Zakázka zahrnuje dodávku a instalaci osmi wallboxů na klíč v pobočkách banky v Praze, Brně a školicím středisku v Libohošti. Součástí je stavební příprava a kabeláž. Dobíjecí wallboxy jsou nástěnná zařízení pro profesionální dobíjení elektromobilů v domácnostech a ve firmách, které mohou doplňovat kapacitu baterií elektromobilů bezpečněji a rychleji než klasické zásuvky. Součástí zakázky bylo i vybudování jedné trafostanice v Brně, kterou na klíč zajistila společnost ČEZ Energetické služby ze skupiny ČEZ ESCO.

„Jako moderně uvažující a zodpovědná banka chceme přispět ke snížení ekologických dopadů automobilové dopravy v České republice. Je samozřejmostí, že přitom jdeme sami příkladem a v loňském roce jsme začali budovat vlastní flotilu elektromobilů,“ uvedl Vladimír Jeřábek, člen představenstva Komerční banky.

Naše ČEZ ESCO v oblasti elektromobility nabízí širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro firmy, municipality a kraje. Jde například o návrh a instalaci dobíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil, platformy pro dobíjení, včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy ČEZ ESCO nabízí realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility pro jednotlivá města a regiony.