ČEZ spolupracuje se Skupinou SABMiller

18. 11. 2008

Společnost ČEZ Energetické služby provedla studii proveditelnosti.

Společnost ČEZ Energetické služby provedla v Pivovaru Plzeň, společnosti Plzeňský Prazdroj a.s., studii proveditelnosti pro přemístění energetického centra, rozvodů a technologií mimo současnou budovu a území. Zpracovaná studie bude sloužit jako výchozí materiál k dalšímu jednání při rozhodovacím procesu pivovaru o redislokaci energetických technologií pivovaru z území, které by mohlo být využito v budoucnu městem Plzeň pro sportovně – kulturní aktivity.

Dalším významným přínosem této studie, na které se podílela také společnost Energotis, s.r.o. Šumperk, je návrh optimalizace a zjednodušení stávajících distribučních systémů páry a teplé vody v areálu pivovaru v Plzni.

Energetická koncepce tak nemá jen ekonomický základ. Plzeňský Prazdroj, jako člen Skupiny SABMiller, se řadí k společnostem, kterým není lhostejný dopad jejich činností na kvalitu životního prostředí. " Již dnes recyklujeme 99 % vyprodukovaného odpadu. Druhotně využíváme "zelené palivo"-bioplyn, vyprodukovaný v našich čistírnách odpadních vod, hledáme možnosti koncepce využití solární energie. Naše pivo je také přírodní produkt, na který čerpáme suroviny z čisté přírody. Proto musíme vynaložit maximální úsilí na ochranu přírodních zdrojů a životního prostředí v širším slova smyslu," říká Petr Holeček z Plzeňského Prazdroje.

"Jsem rád, že naše společnost nastartovala úzký pracovní vztah s Plzeňským Prazdrojem, který otevírá další možnosti spolupráce. Podepsali jsme rovněž smlouvu o spolupráci týkající se přípravy projektu Provozování energetických hospodářství v rámci dalšího závodu Skupiny SABMiller, pivovaru ve Velkých Popovicích. Do budoucna předpokládáme rozšíření další spolupráce v rámci tohoto uskupení ", uvedl Daniel Morys, ředitel úseku Obchod společnosti ČEZ Energetické služby.

ČEZ Energetické služby, s.r.o. jsou 100% dceřinou společností ČEZ, a.s. Hlavím cílem podnikání je provozování energetických hospodářství průmyslových podniků, správa veřejných osvětlení a komplexní technický servis v oblasti energetických zařízení a celků. Mezi největší energetické hospodářství, které jsou ve správě ČEZ Energetických služeb patří EH Vítkovice, EH Mohelnice a EH Colorlak. ČEZ Energetické služby provozují a spravují veřejné osvětlení v cca 200 městech a obcích v ČR.