Elektromobily je možné nabíjet už i v Havířově

7. 2. 2014

Ve spolupráci ČEZ a.s. útvarem Čisté technologie a s Magistrátem města Havířova byla naše společnost oslovena ve věci výstavby dobíjecí stanice elektromobilů (DSE). Po předložení cenové nabídky byla zahájena realizace.

Samotné výstavbě předcházela stavební připravenost pro tuto DSE, která spočívala ve vybetonování soklu pro umístění DSE a vybudování kabelové trasy pro její samotné napájení.

Poté byl v prostoru rozvodny nízkého napětí nainstalován rozvaděč s odpočtovým elektroměrem a jištěním pro DSE. Elektroměr slouží k pomocné evidenci spotřeby elektrické energie samotné DSE.

Po zapojení DSE a uvedením do provozu včetně zkušebního provozu byly provedeny nástřiky a barevné vyznačení parkovacích míst této DSE.

Po ukončení akce byly magistrátu města Havířova předány veškeré dokumenty týkající se údržby a provozu DSE včetně výchozí revizní zprávy.

Tak jak zaznělo z úst primátora města Havířova Zdeňka Osmanczyka: „Je to jedna z cest k ekologické dopravě. Věřím, že elektromobily budou dostupnější a ve městě jich bude přibývat." A proto i my věříme, že tato DSE není poslední, kterou letos a v dalších letech postavíme.

Karvinský deník