Investice do rozvoje veřejného osvětlení obcí a měst

12. 3. 2010

Společnost ČEZ Energetické služby investovala v posledních dvou letech téměř 20 milionů korun do rozvoje, rekonstrukcí a modernizací veřejných osvětlení, která provozuje a udržuje. Pětiletý program revitalizace sítí veřejného osvětlení předpokládá investovat do roku 2012 celkem 55 milionů korun, z toho 14 milionů v roce 2009.

Správa, údržba a rozvoj veřejného osvětlení patří mezi důležité oblasti podnikání společnosti ČEZ Energetických služeb ze Skupiny ČEZ. Společnost provozuje a spravuje veřejné osvětlení v cca 200 městech, městských částech a obcích v ČR, především v západních Čechách a na severní Moravě. Mezi nejvýznamnější města a obce, kde provozuje veřejné osvětlení, patří Mohelnice, Studénka, Potštát, Velké Popovice, Dobřany, Nýřany a Jáchymov.

„Naše společnost je v oblasti provozování a rozvoje veřejného osvětlení velmi aktivní a usiluje o posílení pozice na trhu v této oblasti. V současnosti se ucházíme o řadu zakázek, které by měly naše současné portfolio provozovaných osvětlení výrazně rozšířit. Jednáme s řadou měst a podniků,“ říká Michal Rzyman, generální ředitel společnosti ČEZ Energetické služby.

Daniel Morys, ředitel úseku Obchod, k tomu dodává: „ jsem přesvědčen, že se nám v blízké budoucnosti podaří získat další zakázky i přestože uzavření obchodních smluv v oblasti provozování veřejných osvětlení je časově a právně velmi náročný proces. Zadavateli jsou města a obce, které musí vybírat své dodavatele u nadlimitních zakázek podle Zákona o veřejných zakázkách.“

ČEZ Energetické služby, s.r.o. jsou 100% dceřinou společností ČEZ, a.s. Hlavím cílem podnikání je provozování energetických hospodářství průmyslových podniků, správa veřejných osvětlení a komplexní technický servis v oblasti energetických zařízení a celků. Mezi největší energetické hospodářství, které jsou ve správě ČEZ Energetických služeb, patří EH Vítkovice, EH Mohelnice a EH Colorlak. ČEZ Alice Lutišanová, mluvčí Skupiny ČEZ pro střední a severní Moravu.