Máme ji

2. 5. 2019

Tabulka, řeklo by se taková normální tabulka. Vážení spolupracovníci, není to normální tabulka! Každý, kdo kdy vyběhával stavební povolení ví, co to stojí úsilí, dohod, vyběhávání papírů, shánění těch správných podpisů a oprávněných osob, ústupků a pořád jste na hraně času, neboť zde hrozí, že jedno NE znamená celkové NE.

Ale my ji máme !

Když jsme loni v únoru podávali nabídku na provozování staré uhelné kotelny ve Kdyni, slíbili jsme, že postavíme nový zdroj na plyn, v jiném místě, kde není přiveden plyn. Vyprojektovat a vystavět kotelnu není takový problém, ale projít novým plynovodem přes 6 cizích pozemků a se všemi se dohodnout, již není taková sranda. Přesto od zahájení projekčních prací v červenci tohoto roku firmou EVČ Pardubice až po podání kompletní žádosti na stavební úřad neuběhlo více jak 6 měsíců. Co by za to dali stavbaři našich nových dálnic.

Tak snad již si jen přejme, aby výstavba, která začíná každým dnem, proběhla bez výrazných komplikací, bez úrazů či vícenákladů, a že k 1. 9. 2019 ve městě Kdyni slavnostně prostřihneme pásku nového ekologického zdroje, který jsme se zavázali provozovat dalších 14 let na úkor starého uhlí.