Náš elektromobil propagoval elektromobilitu ČEZ ESCO ve Vsetíně

5. 10. 2018

Naše společnost před nedávnem zapůjčila náš elektromobil Hyundai Ioniq k propagaci elektromobility na akci zaštitovanou Zlínským krajem k příležitosti dne elektromobility a dnů města Vsetín. Kromě našeho elektromobilu a našich produktů byly na akci propagovány také elektrokola a koloběžky od různých poskytovatelů.

Akce se zúčastnil také starosta města Vsetín pan Mgr. Ing. Jiří Růžička, který s námi vedl dlouhou diskusi o elektromobilitě po které absolvoval projížďku v elektromobilu. Pan starosta již měl zkušenosti s elektromobilem, avšak ne takovéto kategorie, ale nižší. Elektromobil se mu velice zamlouval a chtěl by si jej pořídit i domů. Pořízení elektromobilu pro účely města se panu starostovi také líbí a jakmile bude vypsána další dotační výzva na podporu elektromobilty, tak město o elektromobil zažádá. Dále jsme s panem starostou diskutovali o dobíjecí infrastruktuře, včetně toho co se v kraji v oblasti elektromobility děje a byl velice překvapen, kolik stanic zde již máme zřízených a kolik je v procesu vyjednávání,“ řekl Jan Soukeník, projektový manažer ČEZ ESCO.

 

Společnost ČEZ ESCO současně nabízí širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro firmy, municipality a kraje. Jde např. o návrh a instalaci dobíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil, platformy pro dobíjení, včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy ČEZ nabízí realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility pro jednotlivá města a regiony.