Naše společnost opravila turbínu v Moravskoslezských cukrovarech

15. 11. 2016

Společnost ČEZ Energetické služby zaznamenala další významný obchodní úspěch, když vyhrála výběrové řízení na generální opravu parní protitlaké turbíny o výkonu 6000 kW v areálu firmy Moravskoslezské cukrovary a. s., pod kterou spadají cukrovary v Hrušovanech nad Jevišovkou, Opavě a Uničově. Význam této zakázky není primárně jen v jejím finančním objemu, ale i v procesech, které získání projektu předcházely.

Především se jedná o ukázkovou spolupráci společností ČEZ Prodej, ČEZ ESCO a ČEZ Energetické služby. Vedení společnosti Moravskoslezské cukrovary a. s. se poprvé s projektem ESCO setkalo v rámci eventu, který proběhl v polovině letošního března v Praze. Během prezentace našich služeb klient projevil zájem o jejich bližší představení, které se odehrálo již v cukrovaru v Hrušovanech nad Jevišovkou. Klienta zaujala šíře a komplexnost jednotlivých produktových řad a následně došlo k dohodě o zpracování konkrétních nabídek, včetně zpracování  Studie energetické optimalizace. Paralelně byla společnost ČEZ ESCO zařazena do soutěže na zajištění generální opravu turbíny. Nicméně s vědomím, že výběrové řízení je již v pokročilé fázi, tzn., že i lhůta pro zpracování nabídky byla stanovena řádově ve dnech. V tomto okamžiku již na projektu pracoval obchodní tým,  složený ze zástupců všech tří společností, který aktivně komunikoval nejen s klientem, ale především interně. Tato vysoká úroveň spolupráce a komunikace byla nezbytným předpokladem pro získání zakázky, jelikož parametry nabídky bylo potřeba upřesňovat i několikrát v průběhu jednoho dne.

Po krátké době úspěšného jednání pak klient oficiálně oznámil, že společnost ČEZ Energetické služby je vítězem výběrového řízení. Mělo by se jednat o začátek spolupráce, která by se měla postupně rozšiřovat o další produktová řešení ČEZ ESCO.

Díky vysoké profesionalitě zaměstnanců společnosti ČEZ Energetické služby, střediska Servisu energetických a vybraných poddodavatelů,  se podařilo dílo dokončit a předat klientovi v požadované kvalitě a smluvních termínech.

  • Finanční objem projektu: 5 mil. Kč
  • Zahájení realizace: květen 2016
  • Dokončení projektu: říjen 2016