Nový zdroj chladu pro M10

25. 10. 2017

V květnu tohoto roku zahájila společnost ČEZ Energetické služby realizaci významné zakázky s názvem „Nový zdroj chladu pro M10“, a to pro investora ON SEMICONDUCTOR s.r.o. v Rožnově pod Radhoštěm.

Akce byla zákazníkovi dodána na „klíč“, tzn. od počátečního návrhu technického řešení, přes projektovou dokumentaci ve všech stupních a vyřízení stavebního povolení, až po samotnou realizaci díla a následné zprovoznění.

Zakázka je svým charakterem podobná ostatním zakázkám, které pro investora ON SEMICONDUCTOR s.r.o. realizujeme, případně jsme v minulosti realizovali. Jedná se zejména o zakázky s názvy „Nový zdroj chladu pro M8“ (která byla předána koncem roku 2016) a „Nový zdroj chladu pro M1“, v rámci které jsme v současné době v etapě před vydáním stavebního povolení.

Základní informace

Investor ON SEMICONDUCTOR CZECH REPUBLIC s.r.o.
Předání stavby investorovi 20. 9. 2017
Zkušební provoz probíhá
Celkový chladící výkon zařízení 1 550 kW
Zdroj chladu 2ks kompaktních, vzduchem chlazených jednotek se šroubovými kompresory o chladícím výkonu 775kW/jednotku
2ks čerpadel určených pro distribuci k spotřebičům
2ks čerpadel u výparníku
okruh chlazené vody (potrubí, armatury atd.)
akumulační nádrž o objemu 5 m3 apod.
Finanční objem zakázky 16,173 mil. Kč
Zakázka nabídnuta včetně profinancování

V rámci stavby bylo nutné vybudovat stání pro kompaktní chladící jednotky a přístavbu objektu M10, kde byla umístěna technologie zdroje chladu, včetně elektro rozvaděčů a rozvaděče MaR.

Součástí stavby byly i práce spočívající ve vybudování nových potrubních tras pro distribuci chlazené vody, včetně napojení na stávající systém rozvodů investora v objektu M10.

Práce, které spočívaly v napojení na stávající systém rozvodů chlazené vody, se realizovaly v předstihu, a to během vánoční odstávky v roce  2016.