Rekonstrukce technologických budov VHL a ÚIII

7. 4. 2014

Na podzim roku 2013 byla zahájena a v letošním roce byla dokončena rekonstrukce dvou objektů společnosti ČEZ Energetické služby s.r.o.

Předmětem rekonstrukce byla technologická budova Vodohospodářské laboratoře a vedlejší budova Ústředny III na ulici Ruské ve Vítkovicích. Budova VHL poskytuje kancelářské prostory a vybavené laboratoře a zkušebny. Budova ÚIII je technologickým objektem s řídicím střediskem, jsou zde umístěny 3 turbokompresory na výrobu stlačeného vzduchu.

Oba objekty se nacházejí v historické průmyslové části města , takže samotné rekonstrukci předcházelo jednání s orgánem státní památkové péče. Celá rekonstrukce byla v zájmu zachování charakteru městské památkové zóny provedena dle podmínek památkářů.

Stavební úpravy spočívaly ve výměně oken a vstupních dveří, renovaci fasády včetně jejího částečného zateplení, v zateplení a renovaci některých plochých střech a v realizaci drobných vnitřních dispozičních úprav a drobných stavebních prací na fasádě a střechách objektů a v úpravě navazujících zpevněných ploch.

Rekonstrukce obou objektů přispějí ke snížení nákladů za spotřebované teplo. Tím podpoří záměr vedení společnosti v odstraňování neefektivního provozu budov a zařízení v našem majetku.