Společnost ČEZ Energetické služby dceřinou společností ČEZ ESCO

31. 7. 2015

S účinností k 16. 7. 2015 Obchodní rejstřík zapsal zvýšení základního kapitálu společnosti ČEZ ESCO, a. s. o podíly ve společnostech ČEZ Energetické služby, s.r.o. a ČEZ Energo, s.r.o. Od uvedeného data je tak naše společnost dceřinou společností ČEZ ESCO, a.s.

Společnost ČEZ ESCO vznikla v závěru loňského roku s vizí poskytovat zákazníkům vše, co mohou v rámci svých energetických potřeb požadovat. Tato obchodně inženýrská firma je odpovědná za jednotnou obsluhu především průmyslových zákazníků. Všem firemním zákazníkům a municipalitám nabízí nejen komodity, ale zejména péči o energetické hospodářství, případně dodávku a provoz potřebné technologie. Abychom, v rámci Skupiny ČEZ, sladili motivaci, zájmy, hodnocení a řízení, bylo rozhodnuto firmy, které se danou oblastí ve Skupině ČEZ dlouhodobě zabývají, tzn. i společnost ČEZ Energetické služby, v průběhu roku 2015 začlenit pod ČEZ ESCO. 

Služby, jež ČEZ ESCO poskytuje, zahrnují celý životní cyklus zařízení, a to od přípravy projektů (studie, projekt), instalaci (v případě potřeby rovněž včetně financování) až po následný provoz a údržbu zařízení. 

Cílovými zákazníky ČEZ ESCO jsou průmyslové společnosti, malé a střední podniky, státní, municipální či privátní organizace a společnosti spravující budovy a areály všech typů: od residenčních a administrativních budov, přes nemocnice a školy až po sportovní areály.