Společnost LASSELSBERGER, s.r.o. má nyní absolutní dohled nad řešením poruchových stavů

4. 5. 2023

Uzavřeli jsme smlouvu na dodávku komplexního systému monitoringu a dálkového ovládání včetně správy rozvoden Chlumčany se společností Lasselsberger, jediným výrobcem keramických obkladů a dlažeb v ČR, který se řadí rovněž k největším evropským výrobcům obkladových materiálů.

Naše společnost, konkrétně kolegové z odboru Provozování distribučních zařízení, přichází s vylepšením a úsporou pro zákazníky. Nově nabízí systém monitoringu a dálkového ovládání, který pomůže rychleji a efektivněji odstraňovat poruchy a závady provozovaných elektrických zařízení.

Spokojen je také energetik společnosti LASSELSBERGER, s.r.o. pan Tomáš Bezděk, který říká: "ČEZ Energetické služby přinesly komplexní systém dálkového dohledu a správy rozvoden 110 a 22kV. Dohledový systém nahradil nepřetržitou službu 24/7 na dispečerském pracovišti. Dále nám umožnuje rychlou lokalizaci poruch a následnou opravu."
 
Představte si běžnou provozní situaci. Zavolá vám dispečer, že „v provozu vypadl proud“. Co se stane? Někdo musí vzniklou závadu přesně lokalizovat a kontaktovat servisního technika. Technik vezme nářadí a vydá se na místo, aby našel zdroj problému. V případě velmi dobrého technika je problém identifikován a odstraněn v řádu hodin. Díky instalovanému systému monitoringu „Amadeus“, se čas na identifikaci a lokalizaci poruchy podstatně zkrátí. Závadu identifikuje a zobrazí maximálně do 15 sekund od vzniku závady s přesnou lokací místa poruchy. Na technikovi už je pouze provedení samotné opravy. Pokud v provozu nastane provozní problém, např. přehřátí s možností vzniku lokálního požáru atd., díky instalovanému systému dálkového ovládání můžeme okamžitě odstavit elektrické zařízení a tím předejít velkým škodám na majetku.

Kromě monitoringu bude provedeno přepojení stávajícího ovládání rozvoden na velíně do nového dispečerského systému s datovým výstupem a bude provedena výměna stávajících elektroměrů, aby byl umožněn jejich dálkový odečet.