Úspěšné dokončení výstavby nového zdroje chladu pro společnost Fatra Napajedla

30. 5. 2018

V těchto dnech byla úspěšně dokončena zakázka realizována úsekem Tepelná energetika pro investora FATRA a.s. Jednalo se o výstavbu nového zdroje chladu pro další rozvoj závodu v Napajedlech.

Pro získání zakázky bylo nutné vynaložit velké úsilí jak z hlediska obchodního, tak i při obhajobě technického řešení díla. Ve spolupráci s mateřskou firmou ČEZ ESCO se nám nakonec podařilo tuto zakázku získat za bezmála 46 mil. Kč s termínem realizace od 01/2018 do 05/2018. I přes nepříznivé klimatické podmínky, které nás během prací na této zakázce provázely, se nám konečné termíny dokončení díla podařilo dodržet i včetně provedení všech komplexních zkoušek a garančních měření.

Zakázka je složena ze dvou provozních souborů – věžová chladící voda a strojně chlazená voda.  Byly instalovány 4 kusy chladících věží Baltimore a 2 kusy šroubových kompresorů od společnosti YORK. Celkový instalovaný chladící výkon technologie přesahuje 8 MW. Předmětem díla byla zároveň realizace kompletních potrubních rozvodů včetně čerpadel, magnetických separátorů, měřících přístrojů, dále elektro část včetně měření
a regulace.

„ČEZ ESCO díky dceřiné společnosti ČEZ Energetické služby tak získalo další významnou referenci v oblasti výstavby průmyslového strojního chlazení, čímž ČEZ Energetické služby potvrzují svou pozici významného dodavatele komplexních  technických řešení v oblasti výstavby chlazení na klíč. Realizace spadá do naší produktové řady B2 v segmentu průmysl. ČEZ Energetické služby od roku 2016  do současnosti úspěšně zrealizovaly v oblasti chlazení zakázky v celkovém objemu 212 mil. Kč a aktuálně má naše společnost rozpracovány projekty v celkovém objemu 90 mil Kč.“  dodává Michal Slíva,  ředitel úseku Tepelná energetika

Spokojenost investora s úspěšným dokončením zakázky a předáním díla byla vyjádřena příslibem, že naše společnost bude oslovena v tendrech na další profese pro nově budovanou válcovnu v Napajedlech.

Za úsek Tepelná energetika ESL a realizační tým
Ing. Pavel Klimša