Veřejné osvětlení v areálu Ostroj a.s. Opava zrekonstruováno

29. 4. 2013

Dne 17. 12. 2012 byla podepsána smlouva o dílo na rekonstrukci Veřejného osvětlení v areálu společnosti Ostroj a.s. Opava mezi společností ČEZ Energetické služby, s.r.o. Ostrava a Ostroj a.s. Opava.

Celou zakázku realizoval odbor Elektromontáže. Akce byla rozdělena na dvě etapy. První etapa byla dotovaná část z prostředků „Operačního programu podnikání a inovace“ a druhá etapa byla nedotovaná a na rekonstrukci se finančně podílela společnost Ostroj a.s.

Před samotnou realizací výměny 29 stožárů veřejného osvětlení (dále jen VO) muselo dojít k výměně kabelového podzemního vedení VO o délce 1400 m, které bylo po zasypání geodeticky zaměřeno. Poté došlo k výměně stožárů VO za nové pozinkované stožáry, které se připojily na nové kabelové vedení. Na tyto stožáry byla instalována výložníková svítidla.

Rekonstrukce se dotkla i jeřábové dráhy skladu kulatin, kde byla instalována kabelová lávka pro nové kabelové vedení. I na této jeřábové dráze byly instalovány nové výložníky. V této dotované části se rekonstruovaly i svítidla na stávající stožáry VO, které byly dle projektové dokumentace zachovány. Byl doplněn jeden rozvaděč VO a tři stávající rozvaděče byly zrekonstruovány.

Nedotovaná část stavby obsahovala jen výměnu svítidel včetně zdrojů na stávající stožáry VO ve kterých došlo jen k výměně vnitřní kabeláže.

26. dubna 2013 bylo dílo předáno objednateli. Investor stavby byl s celkovou realizací a profesionálním přístupem montérů odboru Elektromontáže velice spokojen.

Celkový objem stavby

Dotovaná část 1 092 942 Kč
Nedotovaná část 297 943 Kč
Celkem za realizaci díla 1 390 885 Kč