Pokud jste v předpisu SIPO nenašli zálohu na elektřinu, nebo je tato záloha nižší než obvykle, je to tím, že jsme Vám do záloh zohlednili příspěvek státu na energie tzv. úsporný tarif a odpuštění poplatku za podporované zdroje energie (POZE). Více informací v textu níže

 


Podpora Přehled distribučních sazeb elektřiny

Přehled distribučních sazeb elektřiny

V tabulce níže najdete přehled distribučních sazeb, podmínky pro jejich získání a dobu, po kterou máte nárok na nízký tarif (tzv. levnější nebo noční proud). Název vaší aktuální distribuční sazby najdete na vašem vyúčtování.

Název sazby Pro koho je sazba vhodná? Co musíte splňovat? Máte nárok na nízký tarif?
Malá spotřeba
D01D
Chaty, garáže a domácnosti s nízkou spotřebou elektřiny. Běžné spotřebiče jako lednice, osvětlení, televize... V domácnosti nesmí být připojená výrobna a jistič nad 3 x 63 Ampér Ne, D01D je jednotarifní sazba, která má jednotnou cenu elektřiny po celý den.
Běžná spotřeba
D02D
Domácnosti s běžnými spotřebiči. Běžné spotřebiče jako TV, lednička, sporák, pračka, myčka... Ne, D02D je jednotarifní sazba, která má jednotnou cenu elektřiny po celý den.
Bojler
D25D
Domácnosti, které používají elektřinu pro ohřev vody. Elektrický bojler Ano, D25D je dvoutarifní sazba, kde je 8 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Akumulační topení
D26D
Domácnosti, které k vytápění používají akumulační spotřebiče. Akumulační topení Ano, D26D je dvoutarifní sazba, kde je 8 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Elektromobil
D27D
Majitele elektromobilů. Elektromobil Ano, D27D je dvoutarifní sazba, kde je 8 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Kombinované vytápění
D35D
Domácnost, která využívá smíšené elektrické spotřebiče pro vytápění objektu. Sazbu bylo možné přiznat pouze do 1. 4. 2017. Nově již není možné tuto sazbu získat Ano. D35D je dvoutarifní sazba, kde je 16 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Elektrické topení
D45D
Domácnost, která využívá přímotopné elektrické spotřebiče pro vytápění objektu. Sazbu bylo možné přiznat pouze do 1. 4. 2017. Nově již není možné tuto sazbu získat. Ano. D45D je dvoutarifní sazba, kde je 20 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Tepelné čerpadlo
D56D
Domácnost, která využívá systém tepelného čerpadla pro vytápění objektu. Sazbu bylo možné přiznat pouze do 1. 4. 2017. Nově již není možné tuto sazbu získat. Ano. D56D je dvoutarifní sazba, kde je 22 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Elektrické topení
D57D
Domácnosti, které používají elektřinu k vytápení. Elektrické topení (tepelné čerpadlo, elektrokotel, přímotopy, podlahové vytápění) Ano. D57D je dvoutarifní sazba, kde je 20 hodin denně cena eletřiny v levnějším tarifu.
Víkend
D61D
Místo, které využíváte převážně o víkendu. Bez podmínek Ano, D61D je dvoutarifní sazby, kde je levnější tarif od pátku 12:00 do neděle 22:00

Změnu distribuční sazby vyřešíte i on-line

Změnit sazbu on-line

Potřebovali jste něco jiného?


FAQ regarding general meeting
Find more