3. 6. 2015

Karel & Karel v Dukovanech pomáhali dětem z FN Brno

Motocykloví závodníci Karel Abraham a Karel Hanika poprvé navštívili na svých strojích Jadernou elektrárnu Dukovany. Jako dlouholetí podporovatelé pomáhají společně s Nadačním fondem Niké zpříjemňovat pobyt dětem v Dětské nemocnici Fakultní nemocnice Brno. Kromě pravidelných návštěv a setkání s dětmi pomáhají společně s Automotodromem Brno Nadačnímu fondu se získáváním finančních prostředků. V letošním roce se k této podpoře připojila také Nadace ČEZ a Jaderná elektrárna Dukovany a proto se s ní přijeli oba závodníci blíže seznámit.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO!

Dnešek jsem si hodně užil. Dostat se až k reaktoru jaderné elektrárny se hned tak nepodaří a za mě to byla jedna z nejzábavnějších exkurzí, které jsem kdy zažil. A užili jsme si i ježdění po areálu elektrárny, kde jsme natáčeli promoklip. Projet se pod impozantními chladicími věžemi je nezapomenutelný zážitek,“ popsal Karel Abraham

Mladší Karel Hanika dodal: „Překvapilo mě, jak složité je dostat se až k reaktoru, kolik kontrol musí člověk absolvovat. Docela jsme si to užili a hlavně nás překvapil neskutečně příjemný přístup všech pracovníků,“ pochvaloval si jezdec kubatury Moto3.

Oba závodníci měli možnost projít hygienickou smyčkou a vstoupit na reaktorový sál druhého výrobního dvojbloku, kde se seznámili s provozem jaderné elektrárny. A padala také řada dotazů. „Ani zdaleka jsem nečekal, že se o provoz elektrárny budou oba závodníci tolik zajímat a byl jsem velmi překvapen, jaké cílené a věcné otázky Karel Abraham v průběhu návštěvy kladl,“ sdělil Jiří Bezděk, mluvčí elektrárny.

Celou návštěvu pak zakončili setkáním se zaměstnanci, kteří obléhali motorky a oba jezdce přes půl hodiny. Vstřícnost a ochota obou jezdců podepisovat a fotit se na památku přispěla k celkové velmi příjemné a přátelské atmosféře, která se nesla celou návštěvou. Bylo cítit, že v závodním těle obou závodníků bijí srdce, která jsou připravena pomáhat druhým. Těšíme se na jejich další návštěvu v září při plánované odstávce 1. reaktorového bloku.