4. 2. 2023

ČEZ Distribuce eviduje zvýšenou poruchovost na svém zásobovacím území

Dispečink ČEZ Distribuce aktuálně k 8.00 hodině ráno eviduje na 70 tisíc domácností bez elektřiny a řeší více než 130 poruch na vedení vysokého napětí a další desítky poruch na napětí nízkém.

K 7:00 hodině ráno bylo bez elektřiny na 87 tisíc domácností a řešili 150 poruch na vedení vysokého napětí.

Poruchové čety jsou i nadále v terénu, pracují na obnovení dodávky našim zákazníkům. Nejsložitější situace je nyní v krajích Moravskoslezském, zde evidujeme 27 poruch na vedení vysokého napětí a 15 tisíc domácností bez elektřiny, následně pak v kraji Středočeském, zde evidujeme 22 poruch na vedení vysokého napětí a 13 tisíc domácností bez elektřiny a dále v kraji Královehradeckém, kde pracujeme na opravě 26 poruch na vedení vysokého napětí a bez elektřiny je 12 tisíc domácností. Také na severu Čech jsme v terénu, v kraji Libereckém řešíme 10 poruch na vedení vysokého napětí, kdy bez elektřiny je 5 tisíc domácností a v kraji Ústeckém evidujeme 10 poruch na vedení vysokého napětí a bez elektřiny je 2500 domácností.  

Z hlediska okresu je nejhorší situace na Šumpersku, Vsetínsku, Náchodsku, dále pak Kutnohorsku, Semilsku, na Opavsku a Nymbursku, Bruntálsku a v okrese Frýdek – Místek.

Nejčastější příčinou poruch je pád stromů a větví do vedení, poškození izolátorů a konzolí, přetrhání vodičů. Práci nám znesnadňuje silný vítr i sněžení. Mnohdy je problém se do terénu dostat kvůli popadaným stromům. Často se vracíme na místa, kde jsme již zasahovali včera večer. Snažíme se dodávky elektřiny obnovit co nejdříve.  

V případě hlášení poruch prosím využijte naši aplikaci PROUD Proud | ČEZ Distribuce (cezdistribuce.cz) , případně web www.bezstavy.cz či volejte na naši bezplatnou poruchovou linku 800 850 860.

Více také na ČEZ Distribuce (cezdistribuce.cz)