13. 2. 2021

ČEZ Distribuce ruší plánované odstávky elektřiny kvůli mrazům

Na základě předpovědi silných mrazů nebudou v období od 15. do 17. února 2021 realizovány plánované odstávky s přerušením dodávek elektřiny zákazníkům na celém distribuční území ČEZ Distribuce. V případě trvajících mrazů bude období zrušených odstávek prodlouženo.

Energetici si uvědomují, že bez elektřiny se v dnešní době již neobejdeme. Odstávky elektřiny jsou bohužel zároveň nutností, aby distribuční síť fungovala tak, jak má. Jsou důležité pro její údržbu, ale také pro připojení nových zákazníků. Nicméně v současné mrazivé situaci přistupujeme k opatření, které ocení právě naši zákazníci.

Společnost ČEZ Distribuce v současném mrazivém období ruší na svém zásobovacím území odstávky elektřiny. Lidé tak mohou v klidu a pohodlí domova topit, vařit a samozřejmě pracovat na home office, popřípadě mít distanční výuku. Odstávky jsou prozatím zrušeny do středy 17. února. V případě, že silné mrazy budou přetrvávat, energetici prodlouží i období bez odstávek elektřiny.

Odstávka proudu už vás nikdy nepřekvapí

Upozornění na plánované odstávky proudu vám pošleme e-mailem nebo SMSkou. Stačí se jednoduše registrovat. Zdarma na https://www.cezdistribuce.cz/cs/sluzba

Aktuální informace o poruchách naleznete na www.bezstavy.cz

ČEZ Distribuce, a. s., ze Skupiny ČEZ provozuje na území České republiky vedení v délce 165 834 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech