13. 3. 2020

ČEZ Distribuce omezuje plánované odstávky elektřiny kvůli vzrůstajícím požadavkům svých zákazníků na práci z domova

Z preventivních i karanténních důvodů jsou tisíce občanů České republiky doma a pracují z domova, na tzv. home office. K dobře odvedené práci potřebují nejen wifi, ale především elektřinu. ČEZ Distribuce proto omezuje plánované odstávky elektřiny související s pravidelnou údržbou zařízení distribuční soustavy.

Na základě vyhlášeného nouzového stavu a s tím souvisejících mimořádných opatření jako je právě karanténa i vzrůstající počet zaměstnanců pracujících z domova, přistupuje ČEZ Distribuce na svém distribučním území, v termínu od pondělí 16. 3. 2020 do odvolání k výraznému omezení počtu plánovaných odstávek elektřiny. Jedná se především o plánované odstávky, které lze odložit a nebudou mít vliv na bezpečnost a spolehlivost dodávek elektřiny. Do odvolání budou probíhat pouze plánované práce s přerušením dodávky elektřiny realizované za účelem zvýšení bezpečnosti a spolehlivosti dodávky elektřiny, například v případě poruch nastalých silným větrem.

Zákazníky proto žádáme, aby sledovali web www.cezdistribuce.cz  příp. portál www.bezstavy.cz nebo se zaregistrovali do bezplatné služby www.cezdistribuce.cz/sluzba, kdy jsou zákazníci o plánovaných odstávkách či jejich zrušeních informování na zadaný e-mail.

 Věříme, že nastavená opatření pomohou našim zákazníkům aktuální situaci překlenout.