6. 4. 2017

ČEZ hledá mladé talenty do rozvojového programu ČEZ Potentials. Hlásit se mohou absolventi všech vysokých škol

Skupina ČEZ přijímá přihlášky do již 13. ročníku programu ČEZ Potentials, ve kterém nabízí absolventům jak placené zaměstnání na plný úvazek, tak celoroční rozvojový program s vidinou dlouhodobé práce ve společnosti.

Program ČEZ Potentials zahrnuje koučink, školení dovedností, tematicky zaměřené workshopy, trénink projektového managementu nebo exkurze do elektráren a dalších provozů ČEZ. Každému absolventovi je přidělen zkušený garant, který zodpovídá za jeho odborné vedení, profesní rozvoj  a průběžně mu poskytuje zpětnou vazbu k jeho výkonům. Součástí programu jsou i schůzky s nejvyšším vedením Skupiny ČEZ.

Účastníci letošního ročníku

„Program ČEZ Potentials mi umožňuje si uvědomit, kdo vlastně pracovně jsem a kam chci, aby

směřovaly moje kroky. A specificky, jaké jsou možnosti, které mi ČEZ nabízí, a jak jich co nejlépe využít,“říká účastnice letošního ročníku Magdaléna Vyslychová. „Zajímavý je pro mě třeba projektový management, dozvídám se, jak motivovat projektový tým, jak poznat psychologické profily jeho členů, co na jednotlivé typy platí a podobně. Člověk také zjistí dost i sám o sobě.“

 

Do výběrového řízení letošního kola se do 20. dubna mohou hlásit absolventi různých vysokoškolských oborů, nemusí jít pouze o energetiky ani techniky. V současném ročníku jsou například právníci, ekonomové a strojaři. Podmínkou je dobrá znalost anglického jazyka, ukončené vysokoškolské vzdělání a maximálně dva roky praxe. Úspěšní kandidáti pak nastupují do ČEZ dle svých možností v průběhu léta a do programu se zařadí na podzim. Informace o konkrétních pozicích a přihlášky je možné nalézt na kariérním webu ČEZ www.kdejinde.cz v sekci „Studenti a Absolventi“/“Program pro absolventy ČEZ Potentials“

Výběrové řízení je letos vypsáno na pozice:

e„Účastníci ČEZ Potentials mají výhodu v tom, že poznají celou šíři podnikání Skupiny ČEZ a mohou se seznámit s nejrůznějšími pracovními možnostmi v různých oborech od výroby elektřiny přes její distribuci, prodej či péči o zákazníky, po těžbu uhlí nebo další činnosti v oblasti správy společnosti jako IT, právo, účetnictví, nákup a další. Mají tak šanci zjistit, jaké pracovní uplatnění by jim nejlépe vyhovovalo a vydat se pak kariérně tím správným směrem,“ říká členka představenstva Michaela Chaloupková, která má personalistiku ve Skupině ČEZ na starosti. Dokončení programu je dobrým předpokladem pro úspěšnou kariéru v ČEZ. Tři čtvrtiny jeho absolventů ve společnosti stále působí, řada z nich už na manažerských pozicích.

V ČEZ nyní pracuje téměř 27 000 zaměstnanců, z toho 21 000 v České republice. Kromě energetických a strojařských míst společnost nabírá také IT specialisty, ekonomy, právníky, konzultanty v zákaznických službách nebo v marketingu. Seznam všech volných pozic v ČEZ, a. s., i v jednotlivých dceřiných společnostech je možné najít na kariérním webu www.kdejinde.cz, kde jsou i přímo vyznačeny pracovní místa vhodná pro absolventy.