2. 4. 2024

ČSOB Leasing a Skupina ČEZ podepsaly Memorandum o spolupráci, podpoří rozvoj elektromobility

ČSOB Leasing navázal partnerství se Skupinou ČEZ, a to prostřednictvím podpisu Memoranda o spolupráci. Toto důležité spojenectví bylo navázáno s cílem podpořit rozvoj elektromobility v České republice a nabídnout komplexní službu dodávky a financování dobíjecí infrastruktury pro podnikatele.

Memorandum má, mimo jiné, za cíl usnadnit financování nákupu elektromobilu a související dobíjecí stanice, včetně administrace dotace na jejich pořízení a zajištění služeb pro dobíjení elektromobilů pro klienty skupiny ČSOB. „Věříme, že spolupráce ČSOB Leasing se Skupinou ČEZ dále podpoří české podnikatele v oblasti elektromobility a obohatí nabídku ekologických a energeticky účinných řešení, která, mimo jiné, pomáhající snižovat uhlíkovou stopu,“ doplňuje Josef Vajsejtl, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Leasing.

„Pro dekarbonizaci dopravy v České republice jsou nezbytné inovace, chytré nápady a zapojení silných partnerů pro financování vozového parku jako ČSOB Leasing. My na oplátku nabízíme privátní i veřejnou infrastrukturu a komplexní administraci firemních nákladu na dobíjení, a to vše v jednom balíčku služeb osvědčeného systému futurego.“ uvádí Tomáš Dzurilla, ředitel útvaru elektromobilita ČEZ.

V současné době se strany soustředí, mimo jiné, na podobu nabídky pro klienty ČSOB: ČSOB Leasing bude mít přístup k zajímavým nabídkám dobíjecí infrastruktury, které jsou v souladu s potřebami podnikatelů.

Společné úsilí obou subjektů ČSOB Leasing a Skupiny ČEZ, směřuje k podpoře elektromobility a snižování uhlíkové stopy v České republice. Tato spolupráce zahrnuje poskytování komplexních služeb pro podnikatele v oblasti elektromobility a podporuje rychlejší přechod na udržitelná dopravní řešení.

O společnosti ČSOB Leasing: ČSOB Leasing je největší leasingovou společností v České republice, poskytující široké portfolio finančních produktů pro podnikatele.

O společnosti ČEZ: Skupina ČEZ provozuje nejrozšířenější a nejdůvěryhodnější síť veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily a zajišťuje mj. kompletní servis pro klienty v sektoru firem, municipalit a krajů.