22. 12. 2017

Ježíšek z ČEZ Distribuce přijel do libereckého Jedličkova ústavu již po desáté

Liberec - Také letos dorazil Ježíšek z ČEZ Distribuce za klienty libereckého Jedličkova ústavu. Napsali mu svá přání a on jim je bezezbytku splnil. Již dávno všichni vědí, že píší svým přátelům a kamarádům z řad vedení a zaměstnanců ČEZ Distribuce. I ta letošní, již desátá vánoční návštěva přivezla spoustu splněných přání.

lTradiční setkávání klientů libereckého Jedličkova ústavu a zaměstnanců ČEZ Distribuce má počátky v roce 2008, kdy ho odstartoval dobrovolnický den Čas pro dobrou věc, kterou Skupina ČEZ každoročně pro zaměstnance pořádá. Jeho účastníci se tehdy rozhodli, že budou ústavu pomáhat i nadále a hlavně se pravidelně setkávat s jeho klienty. Společně tak v minulých letech již navštívili ústeckou či děčínskou zoologickou zahradu nebo se plavili lodí po Labi. Dále také třeba poznávali Ústí nad Labem, přičemž velkým zážitkem byla pro všechny cesta tam a zpět lanovkou na Větruši a také putování tamním malým bludištěm. Zatímco v létě tak Liberečtí jezdí do Děčína, v zimě je tomu právě naopak. Proto i letos dorazili zástupci ČEZ Distribuce do Liberce s autem, jehož kufr byl zaplněn dárky.l

„Advent a Vánoce jsou časem různých tradic. A vánoční návštěvy u našich kamarádů již za tradiční můžeme jistě považovat. Již po desáté jsme přijeli do libereckého Jedličkova ústavu a přivezli jsme dárky, které jsou určeny především pro všechny, kteří v něm pobývají během svátků. Myslím, že všem splníme, po čem touží. Ježíšek i letos od klientů dostal dopis s přáními,“usmívá se Richard Vidlička, generální ředitel ČEZ Distribuce. „Rád bych také poděkoval všem našim zaměstnancům, kteří se do podobných dobročinných aktivit zapojují a pomáhají celoročně, velmi si toho vážím,“ dodává Richard Vidlička.

Jedličkův ústav v Liberci poskytuje ve sjednaném rozsahu potřebné sociální služby dětem, mládeži a dospělým osobám s tělesným a mentálním postižením (případně v kombinaci dalších zdravotních znevýhodnění od tří let věku), kteří jsou závislí na podpoře a péči jiné osoby. „Za takového partnera, který na nás myslí celoročně, jsme velmi rádi. Vždy se těšíme, jaký program pro nás Děčínští vymyslí. Stejně tak se těšíme na jejich zimní návštěvu, kterou doprovází vzájemná radost z opětovného setkání,“ říká Vladimír Ptáček, ředitel Jedličkova ústavu v Liberci.