8. 8. 2016

Klimkovické děti se připravily na sezonu ve fotbalovém kempu

KLIMKOVICE – Fotbalový kemp jako pro profesionály si užívalo přes 20 malých fotbalistů od 6 do 11 let v areálu klimkovických sportovišť. „Bylo to vlastně klasické soustředění, samozřejmě jsme ho museli přizpůsobit věku dětí a připravili jsme pro ně také zábavu,“ vysvětlil jednatel TJ Klimkovice Lukáš Lyčka. Na organizaci se podíleli trenéři, rodiče i dobrovolníci, dvacetitisícovým grantem přispěla Nadace ČEZ.

„Příspěvek Nadace ČEZ nám umožnil zpřístupnit kemp většímu počtu dětí a zabezpečit pro ně důstojné podmínky k tréninkům. Mohli jsme zajistit stravu pro děti v restauraci kousek od hřiště, což byla neocenitelná pomoc. Děti navíc získaly tréninkové dresy a sportovní batůžky. Nezdá se to, ale i takovýto dárek je ještě více motivuje a přitahuje ke sportu,“ dodal Lyčka.

Podle klimkovických trenérů zájem dětí o fotbal a sport všeobecně v posledních letech roste. “Alespoň u nás v Klimkovicích. V nejmladší kategorii přípravek máme na trénincích i 30 dětí, celkový počet hráčů v mládežnických kategoriích se pohybuje kolem 70. A to už je pořádná zodpovědnost a hlavně motivace pro trenéry, aby vymysleli akce, které děti u fotbalu udrží,“ řekl Lyčka.

Účastníci opouštěli kemp unavení, ale plní zážitků. „Na trénincích jsme hodně běhali. Večer byly různé soutěže a pak jsme spali všichni v hale. Kemp se mi fakt líbil. Bylo sice dost horko, ale trenéři nás chladili vodou z hadice,“ smál se při vzpomínce na akci jedenáctiletý Jakub Huspenina.