29. 7. 2020

Nové sportoviště od Nadace ČEZ mají v Květné

Hradec Králové, 29. července 2020 – Obec Květná nedaleko Poličky se pyšní novým multifunkčním sportovním areálem s tenisovými kurty. Nadace ČEZ přispěla na výstavbu částkou 300 tisíc korun.

Areál sportoviště se nachází na okraji obce, a je to další z míst, kde se mohou setkávat nejen sportovci, ale i malí a velcí obyvatelé Květné.

Travnatá plocha, která původně sloužila k rekreačnímu sportování, se tak rozrostla o další multifunkční hřiště. Tenis, nohejbal, fotbal a další sporty si tak zájemci mohou užít na novém povrchu, hřiště je oplocené a vybavené brankami, sítí a dalšími doplňky.

„Multifunkční areál bude veřejně přístupný. Správcem budou TS Květná a fungovat bude rezervační systém. Využívat jej budou místní sportovci i rodiny s dětmi. Volnočasové aktivity v obci podporujeme již dlouhou dobu, a toto je další úspěch, který se podařil. Za příspěvek od Nadace ČEZ jsme velmi rádi a vážíme si ho,“

říká starosta obce Petr Škvařil.

Výstavbu dětských, volnočasových i seniorských hřišť podporuje Nadace ČEZ už od svého založení v roce 2002. Jednou z podmínek je dlouhodobý provoz hřišť a dokládání jejich stavu.

Kontakt
Nadace ČEZ Skupina ČEZ
Daniel Novák Šárka Lapáčková Beránková 
Tel: 724 446 611   Tel: 602 415 282
daniel.novak01@cez.cz sarka.berankova@cez.cz

 

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více o Nadaci