10. 3. 2017

Nový automobil čeká v ústavu sociálních služeb univerzální využití

Klášterec nad Ohří – Nová Dacia Dokker slouží od 9. března potřebám Městského ústavu sociálních služeb v Klášterci nad Ohří. Takzvaný sociální automobil se podařilo zajistit díky místním a okolním podnikatelům a firmám, včetně Skupiny ČEZ.

Jaromír Pour během předání 25. vozu, který dostal do užívání Městský ústav sociálních služeb v Klášterci nad Ohří.

„Deset let se již snažím v Ústeckém kraji pomáhat organizacím, které zajišťují sociální a zdravotní péči pro seniory či hendikepované spoluobčany, a také dětským domovům. Myšlenka je jednoduchá, oslovím okolní firmy a podnikatele a navrhnu jim, zda se nechtějí na projektu „Auto pomáhá“ finančně podílet tím, že si na voze zaplatí plochu pro svou reklamu. Vypořádání všech ostatních administrativních a legislativních náležitostí, včetně obstarání a předání vozu, je pak na mne. Díky ochotnému přístupu oslovených, podílet se pro ně zajímavým způsobem na dobré věci, se mi tak podařilo obstarat již přes dvě desítky nových automobilů. Ten klášterecký je přitom jubilejní, pětadvacátý,“ říká Jaromír Pour, který projekt zaštiťuje.

Klíčky a doklady od nového automobilu Dacia Dokker za přítomnosti vedení města a zástupců firem, které se na polepu finančně podíleli, převzala Miroslava Lizáková, ředitelka Městského ústavu sociálních služeb v Klášterci nad Ohří, 9. března. „Vůz bude mít opravdu univerzální využití. Poslouží například jak k převozu seniorů, tak i rozvozům obědů, zajištění větších nákupů, cestování za kulturou a podobně. Všem patří naše velké díky,“ kvitovala Miroslava Lizáková.

Pomoc potřebným prostřednictvím nových automobilů, kterou realizují různé subjekty, podporuje Skupina ČEZ na severu Čech více než deset let. Za tu dobu tak přispěla na pořízení zhruba 30 vozů.