31. 3. 2020

Nový zákaznický systém a tarify

Vážení zákazníci a příznivci elektromobility, podle předchozích informací zahajujeme postupně proces náběhu nového zákaznického systému spojeného se zavedením nových tarifů.

 

Ten bude mít tři fáze:

1) Přepnutí dobíjecích stanic do nového IT systému, ověření funkčnosti komunikace

V průběhu první cca 2týdenní fáze budou stanice postupně přepínány do nového systému, testovány a dojde na nich k výměně samolepek s návodem na obsluhu a QR kódem pro jednorázové dobíjení.

  • stanice budu přístupny bez omezení jak pro registrované, tak i neregistrované zákazníky
  • dosavadní aplikace Polyfazer direct již nebude funkční
  • rychlodobíjecí stanice budou zákazníci ovládat pomocí dotykové obrazovky
  • ovládání stanic normálního dobíjení vyžaduje použití jakékoli RFID čipové karty (např. platební karty, vstupní zaměstnanecké karty, stravovací karty nebo jiného čipu)
  • upozorňujeme, že u stanic se mohou objevit krátkodobé výpadky v komunikaci nebo dobíjení způsobené přechodem na nový řídící systém
  • stanice zůstanou nastaveny v režimu přístupu bez omezení do doby, než budou přepnuty všechny stanice. Všechny podstatné informace naleznete na www.elektromobilita.cz Pokud se na postupně přepínaných stanicích objeví nové samolepky a QR kódy, stojany nemusí být ještě funkční. Systém začne naplno fungovat až přepnutím do live režimu, o kterém budeme informovat.

2) Registrace bude spuštěna během několika dnů nezávisle na fázi 1, tj. na přepínání sítě. Zákazníci i ostatní uživatelé dostanou srozumitelné instrukce jak mají registraci provést. Registrovat se bude možné jak s pomocí mobilní aplikace, tak webového portálu např. na stolním PC.

3) Pro registraci řidičů – která je velmi intuitivní, jednoduchá a rychlá – bude ponechán dostatečný časový prostor v řádu několika týdnů. Řidiče budeme kontaktovat a vyzývat k provedení registrace několika různými kanály. Platby podle nových tarifů vstoupí v platnost a budou účtovány až po ukončení přechodného období pro registraci. Až do okamžiku ukončení registrací bude možnost dobíjet za stávajících podmínek.

Více informací včetně podrobného návodu k používání nové aplikace postupně přineseme na www.elektromobilita.cz a Facebookovém profilu Skupiny ČEZ www.facebook.com/SkupinaCEZ/.  Rádi bychom vás ubezpečili, že na registraci bude vyhrazen dostatečný časový prostor v řádu týdnů.

Věříme, že nový zákaznický systém splní vaše očekávání a nároky na rychlost, snadnost obsluhy a pohodlí.

Budeme rádi, když budete čerpat svou energii u ČEZ. Těšíme se, že „v tom pojedete s námi“!