13. 7. 2020

Orlická v Týně bude bezpečnější a pohodlnější

Týn nad Vltavou startuje druhou etapu rekonstrukce jedné z klíčových ulic. Orlická ulice na Malé Straně projde kompletní obnovou a zcela nově město vyřeší i její křížení s páteřním „budějovickým“ tahem. Část nákladů na rekonstrukci navíc město zaplatí z daru od společnosti ČEZ.

Lepší povrch, ochrana chodců, a především pohodlnější a bezpečnější napojení na další významné silnice ve druhém největším městě na Českobudějovicku. Tak vypadají změny, které čekají ulici Orlická v Týně nad Vltavou.

„Orlická pro nás představovala letitý problém, který se navíc s rostoucí dopravou stále zhoršoval. K tomu se nám ještě podařilo dokončit obchodní a ve větší vzdálenosti i průmyslovou zónu na protější straně této ulice, takže se zásadní rekonstrukcí už nebylo možné čekat,“

vysvětluje starosta Týna Ivo Machálek.

Už na první etapu rekonstrukce v loňském roce získalo město čtyřmilionový příspěvek od společnosti ČEZ. Darovací smlouvu na stejnou částku uzavřelo město s energetickou společností znovu tento týden.

„Týn nad Vltavou je nejbližším velkým městem u elektrárny Temelín a my dlouhodobě prosazujeme zásadu, že pomáháme tam, kde působíme. Finančně jsme zde pomohli už například s opravou polikliniky či sokolovny, v rámci Oranžového roku podporujeme i společenské, kulturní a sportovní akce. Ale to hlavní, tedy organizace je vždy záležitostí města,“

dodává vedoucí útvaru jaderná komunikace ČEZ Petr Šuleř.

Rekonstrukce Orlické ulice začala v dubnu a skončit by měla koncem října letošního roku. Snahou města je, aby samotné práce zasáhly obyvatele co nejméně.