18. 10. 2017

Orlovské múzy potěšily klienty i zaměstnance sociálních služeb

Na festivalu Orlovské múzy se sešli klienti a zaměstnanci čtrnácti sociálních zařízení z česko-polského pohraničí, aby si vzájemně předvedli různá hudební, taneční a divadelní vystoupení, která v průběhu roku pro tuto příležitost připravili. Realizaci letošního ročníku podpořila Nadace ČEZ částkou 20 tisíc korun.

Ve středu 18. října se v orlovském Domě kultury uskutečnil už čtvrtý ročník festivalu Orlovské múzy. Kromě možnosti předvést vystoupení a zasoutěžit si o drobné ceny je festival pro uživatele i zaměstnance sociálních služeb také vítanou příležitostí se společně setkat a sdílet zkušenosti. Setkání pokračovalo obědem a vystoupením Stanislava Hložka, který celou akci také moderoval.

Nadace ČEZ podpořila akci prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Orlovské múzy se pomalu stávají místní tradicí, která je pro mnohé důležitým oceněním jejich usilovné práce i skvělou možnosti k navazování nových přátelství. Naši klienti si vyberou svoji "Múzu", např. taneční, hudební nebo divadelní a pak předvedou své dovednosti ostatním. V okolí se žádná podobná akce nepořádá. Věříme, že festival přispívá k lepšímu pohledu veřejnosti na klienty a pracovníky sociálních služeb, kteří se pak cítí více potřební,“ řekla Jarmila Berná vedoucí střediska sociálních služeb města Orlová. Nadační příspěvek posloužil na nákup občerstvení, propagačních předmětů, dekorace sálu a výrobu upomínkových předmětů.