23. 12. 2019

Počasí venkovním aktivitám nepřeje. Temelínské infocentrum mimořádně otevře dřív.

Už 26. prosince, tedy na druhý svátek vánoční, se návštěvníkům otevře bezplatně přístupné Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín. Jeho pracovnice tak reagují na avizovaný zájem návštěvníků. Počasí podle nich příliš nepřeje venkovním aktivitám, řada rodin tak hledá jiné společné aktivity.

Původně měly průvodkyně do zámku Vysoký Hrádek dorazit až o dalším víkendu. Nově se ale jeho dveře veřejnosti otevřou už ve čtvrtek. Infocentrum, zaměřené na jadernou energetiku, tak reaguje na řadu dotazů a zájem o prohlídky.

„Telefonicky i prostřednictvím internetu zjišťují, jak máme otevřeno, případně, co připravujeme. Je znát, že hodně lidí po dvou dnech doma chce vyrazit ven, ale počasí úplně ideální být nemá. Nebo třeba lidé ze vzdálenějších částí republiky spojují rodinné návštěvy s jinými aktivitami. Takže se jim snažíme vyjít vstříc,“

vysvětluje administrátorka temelínského infocentra Hana Marečková.

Infocentrum navíc mimo běžný program připravilo například soutěže pro dětské návštěvníky. Pravidelně bude také promítat filmy, včetně 3D projekcí. V letošním roce do něj dorazilo už více než 40 tisíc návštěvníků, přičemž z pohledu individuálních návštěvníků byly nejvytíženějšími měsíci červenec a srpen. Přístupné je zdarma, v zimní sezóně od 9:00 do 16:00. Jeho provozovatelem je společnost ČEZ.