23. 11. 2019

Skupina ČEZ letos opět pomůže rozsvítit vánoční stromy na severu Čech

Severní Čechy - Neobvyklý pohled na obří vánoční strom čeká na motoristy, kteří o prvním adventním víkendu pojedou po dálnici D8 I/13 kolem Teplárny Trmice u Ústí nad Labem. Kromě videomappingu na jedné z technologických staveb se pak díky podpoře Skupiny ČEZ rozzáří různě vysoké a nazdobené jehličnany na náměstích měst a obcí jak v Ústeckém a Libereckém kraji, tak i po celé republice. Videoprojekce i reálné rozsvícení stromků je součástí celorepublikové adventní kampaně ČEZ „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“. Ta si svou premiéru odbyla v loňském roce.

„Celoročně naplňujeme různými aktivitami v regionech jednu z priorit naší strategie udržitelného rozvoje – Být dobrým partnerem a sousedem měst a obcí, kde podnikáme. Adventní setkání u vánočního stromu, kdy si sousedé mohou užít slavnostní atmosféru, pobavit se, popřát si hezké svátky, do této koncepce přirozeně zapadá. Proto jsme se i letos rozhodli pokračovat ve stejném loňském duchu. Rozsvícením vánočních stromů na venkově i ve městech chceme zároveň poděkovat všem zákazníkům, kteří nám zachovávají přízeň,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Zatímco ve městech a obcích se poprvé vánoční stromy rozzáří v různý čas během podvečerů od 29. listopadu až do 1. prosince, videoprojekce na výškových elektrárenských objektech má svou pevně stanovenou dobu. Kromě Teplárny Trmice budou suverénně největší vánoční stromky k vidění i na chladicích věžích jaderných elektráren Dukovany a Temelín.

A co by to bylo za čas adventní bez vánoční soutěže se Skupinou ČEZ. Pro zákazníky a fanoušky je už nyní na Facebooku Skupina ČEZ připravena na každý den jedna soutěžní otázka, případně tipovačka či nějaký úkol, a to až do 15. prosince. Každý den je přitom vyhlášen jeden vítěz, který získá poukaz na vánoční strom v hodnotě 1 000 Kč a vánoční světýlka k tomu. Více na https://www.facebook.com/SkupinaCEZ/.

„Ale to není vše. Vánoční radost uděláme také příznivcům Nadace ČEZ a zejména aplikace EPP - Pomáhej pohybem. Už popáté totiž odstartuje oblíbená série soutěží Adventní kalendář. Mezi cenami jsou cenné sportovní suvenýry, které do soutěží věnoval například Jaromír Jágr nebo Barbora Strýcová, ale také sportovní pomůcky. Zájemci si o ně mohou zasoutěžit od 1. prosince až do Štědrého dne na Facebooku EPP – Pomáhej pohybem Nadace ČEZ,“ uzavřela Michaela Ziková. Soutěžit přitom lze na https://www.facebook.com/EPPpomahejpohybem/,“

Detailní informace o tom, kde proběhnou rozsvícení vánočních stromů, pak najdete na webové stránce www.cez.cz/vanoce.