19. 5. 2021

Více než tisíc obcí již využívá na svých webových stránkách banner ČEZ Distribuce s informacemi o nejbližších odstávkách elektřiny

V rámci kampaně „Léta s letáky končí“ a pokračující digitalizace připravila ČEZ Distribuce pro obce 2 nové služby. Novinkou je rozesílání informací o plánovaných odstávkách do datových schránek obcí s výčtem dotčených adres a orientačním mapovým podkladem. Nově si mohou obce umístit na své webové stránky banner s upozorněním na nejbližší plánované odstávky elektřiny v katastru konkrétní obce.

O tom, že je o informační banner zájem, svědčí i vysoký počet registrací za 2 měsíce od spuštění. „Aktuálně evidujeme více než tisíc zaregistrovaných obcí. Bannery s rychlým a moderním přístupem k informacím, kdy a kde bude odstávka elektřiny, využívá již každá čtvrtá obec na zásobovacím území ČEZ Distribuce. A za to patří starostům velký dík,“ říká Michaela Kociánová, členka představenstva ČEZ Distribuce. 

 A jak to funguje?

Po umístění banneru na webové stránky obce se návštěvníkům při každé návštěvě informace o plánovaných odstávkách zaktualizuje a automaticky se zobrazí nejbližší plánované odstávky v obci. Kliknutím na banner se zobrazí detail odstávkou dotčených adres a orientační mapový podklad. Obce se mohou jednoduše zaregistrovat on-line na www.cezdistribuce.cz/banner a obratem obdrží datovou schránkou unikátní kód s návodem na vložení banneru do svých webových stránek.

Pro zákazníky poskytuje ČEZ Distribuce bezplatnou službu zasílání upozornění na plánované přerušení dodávek elektřiny e-mailem a SMS. Více informací k registraci je k dispozici na www.cezdistribuce.cz/sluzba

Energetici si uvědomují, že bez elektřiny se v dnešní době již neobejdeme. Odstávky elektřiny jsou však zároveň nutností, aby distribuční síť fungovala tak, jak má. Jsou důležité pro její údržbu, ale i pro její rozvoj a připojování nových zákazníků.

Odstávka proudu už vás nikdy nepřekvapí

Upozornění na plánované odstávky proudu vám pošleme e-mailem nebo SMSkou. Stačí se jednoduše zdarma registrovat na www.cezdistribuce.cz/sluzba nebo sledovat www.cezdistribuce.cz/odstavky.

Aktuální informace o poruchách a odstávkách naleznete na www.bezstavy.cz.