1. 2. 2023

Vrcholový sportovec v řadách energetiků

Hradec Králové, leden 2023 - Ondřej Čáp, provozní elektromontér ČEZ Distribuce z Dobrušky se ve svém volném čase věnuje vytrvalostnímu běhu. O tom, že se mu daří, svědčí i vysněný mistrovský titul.

Dobrušský vytrvalostní běžec Ondřej Čáp má za sebou velmi úspěšnou sezónu. Člen atletického oddílu SK Dobruška si na veteránském šampionátu v Rumburku doběhl pro svůj první mistrovský titul, když 10 kilometrů na dráze zvládl v čase 37:17 minut.  Stal se tak mistrem České republiky a vybojoval si účast na Mistrovství světa a Evropy veteránů. Příští rok oslaví padesátiny a vicemistrem ČR byl již 6x.

Po účasti na dalších závodech ve Finsku, Bavorsku, Běchovicích si v závodě v Sedloňově doběhl pro zlatou medaili a sezónu zakončil krásným stříbrem na závodě Night Run v Olomouci.

 A jak se mu daří skloubit náročnou práci provozního elektromontéra a běh? „Po náročné práci je to pro mě obrovský relax. Snažím se běhat za každého počasí a trénovat tak vytrvalostní běh, kondici a trpělivost,“ říká Ondřej Čáp.

Gratulujeme k úspěch a přejeme mu ještě mnoho uběhnutých kilometrů, účast na prestižních závodech a samozřejmě medailová umístění.