19. 7. 2017

Začíná festival Colours of Ostrava, návštěvníci mohou svou energií také pomáhat

Návštěvníci Colours of Ostrava můžou letos vlastním pohybem podpořit společnost Kola pro Afriku, která posílá darovaná kola gambijským dětem, aby si na nich zkrátily cestu do školy. Stačí si zdarma stáhnout aplikaci EPP Pomáhej pohybem a pak chůzí, šlapáním na kole nebo třeba tancem generovat body, které Nadace ČEZ následně přemění na peníze. Zapojit se mohou všichni, vstupenka na festival není podmínkou. Více na www.pomahejpohybem.cz. 

Dobročinné „šlapání“ pro děti

Sobotní program Colours of Ostrava zpestří Nadace ČEZ svým Oranžovým kolem. Na dobročinných rotopedech se můžou návštěvníci celé odpoledne střídat ve šlapání pro dvě neziskové organizace. Vyšlapané peníze si rozdělí Nadace policistů a hasičů, která se stará o vdovy a sirotky po příslušnících, kteří zemřeli při výkonu služby a Nadační Fond – La Vida Loca, který dává odloženým novorozencům na cestu do života kufříky na střádání vzpomínek.

Program pro děti v režii Nadace ČEZ

Děti do 140 cm mají na festival vstup zdarma, v ČEZ Family Parku je pro ně připraven báječný program. Na dvou scénách se budou střídat dětské kapely, hrané pohádky a workshopy. K vidění budou žongléři Bratři v tricku, Klauni na volné noze, kapely Yellow sisters a Bombarďák nebo sprejerské souboje. Děti postaví obří pirátskou loď a pokusí se vyrobit rekordně dlouhý řetěz ze žárovek. A to zdaleka není vše. Pro malé návštěvníky bude připravena pohádková soutěžní cesta s Enery. Slosování všech vyplněných soutěžních karet proběhne v sobotu v 17 hodin.

Sportovní nadšenci se vyřádí v multifunkční nafukovací aréně s možností zahrát si volejbal, badminton nebo basketbal. Nebude chybět Oranžové hřiště s prolézačkami a pískovištěm, malování na obličej, tvarování balónků a workshopy capoeiry, zumby nebo parcouru. Ve tvořivých dílnách si děti vyzkoušejí malování na vodní hladinu nebo výrobu dřevěných fotoalb. V ČEZ Energy zóně si rodiče dobijí telefon, připojí se na wi-fi a načerpají energii na další pobíhání mezi stagemi. K dispozici bude také spousta deskových her, jako jsou cornhole a wey-kick, nebo hlavolamy a  holandský biliard.