8. 3. 2016

Zdravé i handicapované sportovce přivítá sobotní ČEZ Handy kvadriatlon v Bedřichově

Letošní ročník ČEZ Handy kvadriatlon, který tuto sobotu 12. března hostí Bedřichov v Jizerských horách, je stále otevřený zájemcům o registraci, a to zcela zdarma. Na pohyb i zábavu se mohou těšit i všichni diváci. Všechny sportovní aktivity si budou moci sami vyzkoušet, a navíc podpořit neziskový projekt společnosti Jizerská o.p.s., nasazený v mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem.

Tři kategorie dvojic budou v sobotu v Bedřichově závodit ve čtyřech disciplínách. Dvojice muž – žena, handicapovaný – nehandicapovaný a junior – senior čeká slalom na sjezdovce Pastviny, běžecká část, 4kilometrové běžkování na oválu a střelba na elektronické střelnici. Kvadriatlon je otevřený všem bez rozdílu a jeho tratě jsou navrženy tak, aby jej zvládli i hobby sportovci. Závod se uskuteční i za nepříznivých sněhových podmínek. Propozice a možnost registrace do závodu naleznete na www.naprichandicapy.cz.

Sobotní program myslí i na přítomné diváky a fanoušky. V Bedřichově si budou moci vyzkoušet jízdu na snowbiku, střelbu na elektronické střelnici i vytyčený slalom na sjezdovce. Nadace ČEZ pro ně navíc přichystala možnost pomoci svým vlastním pohybem veřejně prospěšnému projektu. „Speciálně pro ČEZ Handy kvadriatlon nasadíme do mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem projekt společnosti Jizerská o.p.s., který se týká úpravy místních běžkařských tras. Závodníci i diváci tak na místě dostanou možnost podpořit svou vlastní aktivitou úpravu tratí, které v zimě využívají tisíce lidí bez ohledu na věk, fyzickou zdatnost či handicap,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.