Infocentrum vodní elektrárny Dlouhé stráně

Kdy a kde nás můžete navštívit

5 důvodů proč navštívit informační centrum

NEJZNÁMĚJŠÍ VODNÍ ELEKTRÁRNA U NÁS

KAVERNA VE SKÁLE

VÝLET  DO SRDCE JESENÍKŮ

JEDEN Z DIVŮ ČESKA

UNIKÁTNÍ KRAJINA

Vydejte se s námi k největší přečerpávací vodní elektrárně v České republice. Dlouhé stráně jsou technickým klenotem umístěným v srdci Jeseníků. Na vlastní oči se přesvědčíte, kolika NEJ se elektrárna pyšní. Věděli jste třeba, že disponuje největší reverzní turbínou v Evropě a taky největším spádem v ČR, který měří 510,7 m?

Při návštěvě našeho infocentra zjistíte, jak přečerpávací elektrárna funguje a k čemu je takové přečerpávání vlastně dobré. Nebude chybět ani cesta do podzemní kaverny vytesané ve skále, kde se nachází některá zařízení elektrárny.

Oblíbenou částí prohlídky je výlet k horní nádrži elektrárny. Pohled do okolní přírody vám vezme dech. Ne nadarmo se Dlouhé stráně umisťují na nejvyšších příčkách nejrůznějších anket – o unikát ČR, 7 divů Olomouckého kraje, div České republiky a další.

Aktuálně z infocentra

Zkuste i vy Virtuálně v elektrárně

Přihlaste se na populární on-line prohlídky elektráren vysílané živě z interaktivního TV studia. I letos můžete s celou rodinou zavítat na dálku do Temelína či Dukovan, vydat po stopách obnovitelných zdrojů energie či objevit naši distribuční soustavu. Novinou v programu je pro letošek prohlídka naší největší „přečerpávačky“ Dlouhé stráně. Užijte si odpolední zábavný program nabitý informacemi a perličkami ze světa energie.

REGISTRUJTE SE ZDARMA

Co říkají naši návštěvníci

„Moc se mi prohlídka líbila, nejvíc určitě návštěva podzemí a kaverny vytesané ve skále. Bylo to skoro jako z nějakého filmu. :-)"

Gabriela S.

„Výlet, na který budu ještě dlouho vzpomínat. Zakoupili jsme si delší prohlídku s cestou k horní nádrži, která je v dnešní době už naprosto ikonická nejen pro Jeseníky, ale i celé Česko. Počasí nám přálo a my si kromě jedinečného zážitku odnášíme na památku taky nádherné fotky do alba. Díky za tu možnost.“

Nikola H.

„Minulý rok jsme se byli se známými podívat lanovkou k horní nádrži elektrárny, o které bych se nebál říct, že je už doslova světově proslulá. Letos jsme si s manželkou udělali výlet autobusem k elektrárně a dolní nádrži a opět jsme odjížděli nadšení. Teď už nám z "přečerpávaček" chybí jen Štěchovice a Dalešice."

Štěpán B.

„Od začátku prohlídky se nám věnoval zkušený průvodce, podívali jsme se do infocentra, zkoukli film a vyslechli si spoustu informací a zajímavostí. Úžasná byla kaverna, ta úplně ohromila našeho syna. Stejně tak cesta k dolní nádrži. Horní nádrž si necháme na příště, vyrazíme lanovkou. Celou akci hodnotím na výbornou.“

Jaromír J.

„Fascinující stavba! Největším zážitkem byla cesta do podzemí elektrárny, kterou jsme absolvovali v rámci prohlídky. Po jejím skončení jsme se ještě sami vydali na výlet lanovkou k horní nádrži, odkud jsme jeli dolů na koloběžce. Pro nás nezapomenutelný a silný zážitek!“

Petra D.

„Exkurzi hodnotím jako přínosnou a naučnou. Elektrárna je technologický skvost zasazený do nádherné krajiny Jeseníků. Výklad v informačním centru byl skvělý a jasný i pro laika. Bavil mě film o celém vodním díle, který skvěle doplnila cesta do tunelu elektrárny a k oběma nádržím.“

Rudolf V.

Navštivte nás

Na exkurzi je potřeba se předem objednat on-line na webu www.dlouhe-strane.cz, kde najdete také ceník a všechny aktuality i informace k prohlídkám.

ZJISTĚTE VÍCE INFORMACÍ O PROHLÍDKÁCH ZDE >>>

Vstup zpoplatněn

Vhodné pro děti

Vstup s kočárkem nedoporučujeme

Vhodné pro školy

Parkování zdarma

Prodej turistických předmětů

Zákaz vstupu psům

Jak se objednat

Na prohlídku je nutné se předem registrovat online.

Registrujte se zde >>>

Aktuální informace naleznete na webu:
www.dlouhe-strane.cz

Tel. č. pro dotazy: 602 322 244
E-mail: info@k3-sport.cz

Otevírací doba

Otevřeno celoročně od 9:00 do 15:00 hod.

Veškeré informace k prohlídkám dolní a horní nádrže najdete na webu www.dlouhe-strane.cz.

Kde nás najdete

Lyžařský areál Kouty
Kouty nad Desnou
GPS: 50°6'0.374"N, 17°6'57.582"E

Provozovatel informačního centra
K3 Sport, s. r. o.
I. P. Pavlova 738/116
779 00 Olomouc – Nová ulice

Infocentrum vodní elektrárny Dlouhé stráně

Autem
Lze využít bezplatné velkokapacitní parkoviště (600 aut, 20 autobusů) přímo v lyžařském areálu Kouty.

Na kole
Od horní stanice lanovky k horní nádrži (4 km), od horní nádrže sjezd po asfaltové cestě až do Koutů nad Desnou (16 km) nebo do Loučné nad Desnou (17 km).

Veřejnou dopravou
Nejbližší zastávka veřejné dopravy je Kouty nad Desnou , zastávka Loučná nad Desnou (autobus, vlak).

Další zajímavé tipy na výlety naleznete na

Virtuální prohlídka