Infocentrum Ledvice

Kdy a kde nás můžete navštívit

5 důvodů proč navštívit informační centrum

NEJVYŠŠÍ ROZHLEDNA V ČR

ZÁBAVA PRO CELOU RODINU

DĚTSKÝ KOUTEK

3D KINO A INTERAKTIVNÍ EXPONÁTY

VSTUP ZDARMA

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku, a je tak vůbec první a jediné svého druhu v ČR. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. V areálu elektrárny se navíc ukrývá jeden unikát – rozhledna vysoká 140 metrů!

V moderních prostorách infocentra na vás čekají tři patra nabitá zážitky a poznáním. Těšit se můžete na interaktivní expozici plnou virtuálních prvků a audiovizuálních technologií, díky kterým zjistíte, jak taková elektrárna vlastně funguje. Součástí expozice je i část zaměřená na přírodu a rekultivaci krajiny, kde si vyzkoušíte on-line měření fotosyntézy živého stromu a mnoho dalšího! Během prohlídky doporučujeme navštívit také naši rozhlednu s prosklenou vyhlídkou a přístupným ochozem. Naskytne se vám neopakovatelný výhled na okolní krajinu, ocitnete se totiž na střeše nejvyšší průmyslové stavby v Česku.

Zábavu si u nás užijí i ti nejmenší. Nově jsme pro ně připravili dětský koutek plný her. Kdo by si nechtěl zahrát na permoníky nebo si zaskákat panáka se skřítky Enery? Právě Watík, Joulinka a jejich kamarádi naučí děti o energetice spoustu zajímavostí.

Aktuálně z infocentra

Velikonoce v Ledvicích

Přijďte si s rodinou užít velikonoční tvoření do Elektrárny Ledvice. Čekají na vás tematické dílničky a pro starší 6 let také výhled z naší nejvyšší rozhledny v Česku. Těšíme se na vás v sobotu 23. března 2024 od 9 do 15 hodin. Na rozhlednu si rezervujte své místo předem na 411 102 313 nebo e-mailu infocentrum.ele@cez.cz. Vstup jako vždy zdarma.

NOVINKA: Výšlap na rozhlednu po 773 schodech

Vyzkoušejte si výšku naší rozhledny na vlastní nohy. V mimořádných termínech si můžete užít výhledy z nejvyšší rozhledny, ale také prověřit svou fyzickou zdatnost. Vstup je tradičně zdarma, jen je potřeba se registrovat na vypsané termíny tlačítkem pod článkem.

Chci na pěší výšlap
Zkuste i vy Virtuálně v elektrárně

Přihlaste se na populární on-line prohlídky elektráren vysílané živě z interaktivního TV studia. I letos můžete s celou rodinou zavítat na dálku do Temelína či Dukovan, vydat po stopách obnovitelných zdrojů energie či objevit naši distribuční soustavu. Novinou v programu je pro letošek prohlídka naší největší „přečerpávačky“ Dlouhé stráně. Užijte si odpolední zábavný program nabitý informacemi a perličkami ze světa energie.

REGISTRUJTE SE ZDARMA

Co říkají naši návštěvníci

„V infocentru jsme byli hlavně kvůli synovi, kterého energetika už od 8 let hodně zajímá. Kdyby to šlo, strávil by u vás celý den. Kromě exponátů si vyhrál na patře plném her pro děti a velký zážitek byla také rozhledna. Nadšená byla celá rodina. Děkujeme!"

Radim D.

„Je skvělé, že se u vás zabaví snad každá generace. My do infocentra vyrazili s dětmi i dědečkem. Odnášíme si nezapomenutelný zážitek, spoustu nových znalostí a hezké suvenýry k tomu. Doporučuji návštěvu všem z nedaleka i z daleka.“

Barbora V.

„Úžasná prohlídka a poutavý výklad od paní průvodkyně. Exponáty byly interaktivní, takže ideální zábava pro děti. Třešničkou na dortu byla návštěva rozhledny. Naštěstí nám vyšlo počasí na jedničku a stejně hodnotím i výlet k vám. :-)"

Simona L.

„Často kolem elektrárny jezdívám, ale až minulý víkend mě napadlo podívat se k vám s rodinou do infocentra a na rozhlednu. Musím uznat, že nahlédnout zblízka do areálu elektrárny bylo jiné kafe. Je to doslova technický klenot. Exkurze s průvodkyní byla zajímavá a poučná. V budoucnu si rádi návštěvu zopakujeme."

Jan P.

„Navštívili jsme s kamarády elektrárnu Ledvice za účelem prohlídky rozhledny. Chtěl bych touto cestou poděkovat za velice milé přijetí v infocentru a za provedenou prohlídku. Zejména průvodkyni paní Daně, která se nám celou dobu vzorně věnovala. ... "

Luboš K.

Navštivte nás

EXKURZE INFOCENTRA
Na individuální prohlídku infocentra bez průvodce se u nás zastavte kdykoliv během otevírací doby.
Na prohlídku infocentra s odborným průvodcem je potřeba se předem přihlásit po telefonu či e-mailu (níže).

EXKURZE AREÁLEM ELEKTRÁRNY
Objednejte se na komentovanou exkurzi areálem naší elektrárny. Vždy v sobotu od 10:00 hodin (příp. pro skupiny nad 5 osob i ve čtvrtek od 16:00 hod.). Čeká vás pěší prohlídka exteriérem našeho provozu v doprovodu odborného průvodce. Uvidíte turbíny Protur, venkovní stavbu elektrárny či chladicí věž. Během prohlídky také navštívíte nejvyšší rozhlednu v ČR a nahlédnete do kotelny, kde jsou mlýny na drcení uhlí. Na exkurzi vás z bezpečnostních důvodů vybavíme rozlišovací vestou a přilbou. Prosíme, nezapomeňte si vzít si pevnou obuv a dlouhé kalhoty. Exkurze se může zúčastnit skupina max. 10 osob. Vstup je možný pro děti starší 6 let, děti do 15 let musí být v doprovodu dospělého. Prosíme, registrujte se telefonicky
(+420 411 102 313) nebo po e-mailu: infocentrum.ele@cez.cz.


EXKURZE NA ROZHLEDNU
Na tuto prohlídku je potřeba se předem objednat, není totiž automaticky součástí návštěvy infocentra. Jedná se o exkurzi, kde vás vyvezeme výtahem na nejvyšší rozhlednu v ČR. Prosíme, registrujte se telefonicky nebo e-mailem (níže).
  • je možné vzít s sebou děti starší 6 let, děti do 15 let musí být v doprovodu dospělého,
  • u exkurzí o více než 10 osobách vás na cestu výtahem na rozhledu rozdělíme na skupiny,
  • bez vlastní pevné uzavřené obuvi vás na rozhlednu nepustíme, z důvodů bezpečnosti dostanete ještě rozlišovací vestu,
  • před výstupem na rozhlednu prosím zvažte, zda vám zdravotní stav návštěvu umožňuje.

NOVINKA: Vyzkoušejte pěší výšlap na rozhlednu po 773 schodech. Tento typ prohlídky je fyzicky náročnější a je potřeba se na něj registrovat pod tlačítkem.

Chci na pěší výšlap na rozhlednu

Více informací najdete v Návštěvním řádu Infocentra Ledvice.

Vstup zdarma

Bezbarierový přístup do infocentra

Vhodné pro děti

Vhodné pro školy

Parkování zdarma

Prodej turistických předmětů

Kdo vás provede infocentrem

Dana

Jana

Jana

Michaela

Pavel

Štěpánka

Vladimír

Zdena

Jak se objednat

Objednat se předem je nutné na:
- exkurzi na rozhlednu,
- exkurzi areálem elektrárny (pro max. 10 osob),
- prohlídku infocentra s průvodcem,
- prohlídku mimo otevírací dobu.

Na volnou individuální prohlídku infocentra se zastavte kdykoliv během otevírací doby.

Tel.: +420 411 102 313
E-mail: infocentrum.ele@cez.cz

Otevírací doba

Otevřeno úterý až sobota od 8:00 do 16:00 hod.

Časy prohlídek s návštěvou rozhledny
8:00, 10:00, 12:00 a 14:00 hod.

Časy prohlídek areálem elektrárny
sobota od 11:00 a 13:00 hod.

V neděli provádíme pouze objednané skupiny

Kdy máme zavřeno
každé pondělí
během státních svátků
Silvestr 31. 12.

Kde nás najdete

Infocentrum Elektrárny Ledvice
Bílina 141
418 48 BÍLINA
GPS: 50°34'39.255"N, 13°46'55.979E

Infocentrum Ledvice

Veřejnou dopravou
Nejbližší zastávky veřejné dopravy: zastávka Chotějovice (vlak) a zastávka Úpravna uhlí (autobus). Od pondělí do pátku lze pro návštěvu Infocentra Ledvice využít bezplatné autobusové spojení (výstup na zastávce "Ledvice úpravna uhlí").

Autem
Infocentrum Elektrárny Ledvice se nenachází v Bílině, ale téměř v Ledvicích. Pro vyhledávání v navigaci zadejte výrazy "Dobíjecí stanice ČEZ, Chudeřice, Bílina". Bezplatné parkoviště se nachází přímo u infocentra.

Další zajímavé tipy na výlety naleznete na

Audio průvodce Ledvice

SmartGuide
Aplikace SmartGuide

Virtuální prohlídka